París

Les protestes obliguen a apagar la flama olímpica quan iniciava el recorregut pels carrers de París

Finalment, i després d'un accidentat recorregut, la flama olímpica ha arribat a l'estadi parisenc de Charlety, on ha pogut encendre el peveter. No ha estat fàcil, ja que els incidents registrats aquest matí durant el recorregut pels carrers de París han obligat a suspendre'n els últims relleus. Així, la flama no ha estat rebuda a l'ajuntament de París sinó que l'han traslladada directament en autobús fins a la seva etapa final, a l'estadi. A fora del recinte milers de persones han esperat la flama amb banderes del Tibet. Escortada per un impressionant dispositiu de seguretat, finalment la torxa hi ha pogut entrar i acabar el recorregut.

Actualitzat

Després dels incidents que van complicar el pas de la flama per Londres, les forces de seguretat de París no se la volien jugar i havien preparat una vigilància policial superior que la que França destina als caps d'estat que visiten el país, però no ha estat suficient. El recorregut, de 28 quilòmetres, compta amb la protecció de 3.000 policies i un cinturó de seguretat de 200 metres, però tot i així s'han repetit els incidents.

De fet, els organitzadors han hagut d'apagar la flama momentàniament dues vegades per "motius tècnics" i, en vista del gran nombre de manifestants que intentaven boicotejar la marxa de la torxa i de la lentitud amb què avançava, han decidit continuar el recorregut en autobús en els trams en què l'afluència de manifestants era més important.

La torxa ha arribat a París per via aèria, procedent de Londres, i ha estat traslladada a un lloc secret fins al moment de començar el recorregut pels carrers de París, a la torre Eiffel. Precisament, a la plaça dels Drets Humans, just davant de l'emblemàtica torre, milers de persones s'han manifestat abans que el primer rellevista, l'exatleta Stéphane Diagana, comencés el recorregut. Protestaven per la situació del Tibet i per la vulneració dels drets humans a la Xina.

Els primers incidents no s'han fet esperar, i Diagana, campió d'Europa dels 400 metres tanques, s'ha hagut d'aturar poc després de començar el recorregut perquè els manifestants en frenaven l'avanç. Segons informa la prefectura de policia, de moment s'han detingut quatre persones, una de les quals portava un extintor.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut