Massives protestes contra la prohibició de l'avortament a Polònia
Massives protestes contra la prohibició de l'avortament a Polònia
Polònia

Les protestes massives de les dones frenen la prohibició de l'avortament a Polònia

El Parlament de Polònia rebutja per àmplia majoria la proposta de prohibir l'avortament

RedaccióActualitzat

Polònia es fa enrere en la llei que volia prohibir l'avortament en gairebé tots els supòsits. El plenari del Parlament ha rebutjat per àmplia majoria la proposta. El govern, de fet, ja hi havia renunciat després de la pressió popular dels últims dies, sobretot per la protesta de desenes de milers de dones que es van manifestar dilluns. 

El viceprimer ministre Jaroslaw Gowin ha reconegut que les protestes massives de les dones han fet reflexionar el govern: "Ens ha fet pensar i per descomptat es tracta d'una lliçó d'humilitat". I ha afegit: "Valorem la importància d'aquestes protestes i la bona intenció de gran part de qui va protestar." Gowin avançava també que el Parlament no aprovaria la prohibició total de l'avortament. Molt poc després, la comissió parlamentària on es debatia la llei ja ha recomanat rebutjar-la.

L'Església catòlica, en canvi, ha reiterat en un comunicat el seu suport a la prohibició, encara que s'ha desmarcat de la proposta d'empresonar les dones que interrompessin l'embaràs.

La nova llei restringia encara més una normativa que ja és de les més restrictives d'Europa. I és que, a més d'incloure penes de presó per a les dones i els metges que interrompessin la gestació, prohibia l'avortament en els casos en què la dona fos víctima de violació o quan estigués en perill la seva vida o la seva salut.

Tot plegat venia d'una iniciativa popular que, amb prop de 500.000 firmes, buscava la prohibició total de l'avortament i que va ser admesa a tràmit parlamentari el passat 23 de setembre amb els vots a favor del partit governant Llei i Justícia.

 

Anar al contingut