Kinshasa

Les protestes dels opositors al president Kabila causen 75 morts a la capital del Congo

L'oposició demana la convocatòria d'eleccions després que el president hagi anunciat que vol continuar al poder

RedaccióActualitzat

La situació al Congo Kinshasa empitjora dia a dia. Les protestes dels opositors al president del país, Joseph Kabila, ja han provocat la mort de 75 persones. L'oposició exigeix al president que convoqui eleccions i deixi el poder. La Constitució congolesa no permet més de dos mandats, però Kabila està maniobrant per perpetuar-se al capdavant del país. La desestabilització d'aquesta excolònia belga de més de 70 milions d'habitants por tenir efectes a tota la regió.

Soldats i policies s'han enfrontat als manifestants i la tensió no ha deixat d'augmentar. "Si la gent no et vol, has de marxar! No has de deixar que es vessi sang! Estan matant la gent!", afirma un dels manifestants als carrers de Kinshasa, la capital del país. També hi ha hagut atacs a seus dels partits opositors, que denuncien que al darrere hi ha els cossos de seguretat del president. Des del govern ho neguen.

Kabila, de 45 anys, és president des del 2001, quan van assassinar el seu pare. Vol continuar al poder, tot i que la Constitució només permet dos mandats. Les eleccions haurien de ser a finals d'any, però està buscant diferents subterfugis per ajornar-les. L'oposició ha dit que les manifestacions continuaran fins que no plegui.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut