Les protestes dels immigrants a Buenos Aires deixen quatre morts.
Les protestes dels immigrants a Buenos Aires deixen quatre morts.
Buenos Aires

Les protestes dels immigrants a Buenos Aires deixen quatre persones mortes

La capital de l'Argentina viu des de fa uns dies en tensió com a conseqüència de les protestes d'un grup d'immigrants que reclama ajudes per poder fer front a la dura crisi. En les últimes hores els enfrontaments entre les forces de l'ordre i els manifestants s'han agreujat i de moment ja han mort quatre persones. A més, el conflicte ha desembocat en un creuament d'acusacions entre l'alcalde de la ciutat, Mauricio Macri, i la presidenta argentina, Cristina Fernández de Kirchner, que l'acusa de "xenòfob".

Actualitzat
La seu dels enfrontaments és el parc Indoamericano de Buenos Aires, on la majoria dels manifestants, procedents sobretot de Bolívia, el Perú i el Paraguai, hi han acampat en senyal de protesta i per demanar que l'alcalde els ajudi a sortir de la seva situació de pobresa.

L'onada de violència va esclatar dimarts passat, quan la policia va intentar desallotjar per la força el parc després d'aconseguir una ordre judicial i un centenar d'immigrants s'hi van resistir. Al llarg de la setmana els incidents s'han anat repetint i fins ara han provocat la mort de quatre persones.

Aquestes protestes, però, han derivat en un problema polític entre el govern central i la municipalitat de Buenos Aires. En un creuament d'acusacions, l'alcalde de la capital, el conservador Mauricio Macri, va relacionar l'augment de la violència amb l'arribada d'immigrants a la ciutat, unes declaracions que van aixecar moltes crítiques i que la mateixa presidenta argentina, Cristina Fernández de Kirchner, va recriminar pel seu contingut "xenòfob".

De moment, i malgrat les reunions d'urgència convocades des del govern, no s'ha aconseguit arribar a un acord. Està previst que en les pròximes hores Macri i Fernández de Kirchner es tornin a reunir per mirar de trobar un solució que acabi amb les protestes.
Anar al contingut