Barcelona

Les propostes del PPC se centren a sortir de la crisi i a oferir una alternativa a l'independentisme

Alícia Sánchez-Camacho ha estat acompanyada a l'escenari d'un nen, una jove, una persona immigrant, una jubilada, un petit empresari i una persona a l'atur. Una manera d'exemplificar que les propostes del programa electoral del PP han estat elaborades per a ells.

RedaccióActualitzat
El Partit Popular Català ha aprovat el programa electoral, en què posa l'èmfasi en l'economia i també a oferir una alternativa a la via independentista. La presidenta, Alícia Sánchez-Camacho, ha dit que no tolerarà que Convergència i Unió intenti amagar, sota la bandera, casos de presumpta corrupció.

A l'escenari del Museu d'Història, triat per a la presentació de les seves propostes, Camacho ha estat acompanyada d'un nen, una jove, una persona immigrant, una jubilada, un petit empresari i una persona a l'atur. Era la manera d'exemplificar dels populars que el programa del partit ha estat elaborat per a ells.

El primer apartat d'aquest document es titula "Sortir de la crisi". Un cop més, el PP ha insisteix que aquesta és la seva prioritat. També en aquestes eleccions diuen que és urgent frenar l'independentisme d'Artur Mas. "Aquestes són les dues prioritats. CiU només en té una, aconseguir majoria absoluta i dir als catalans que Espanya és el problema", ha dit Camacho. "I vull que li digueu a tothom, que Espanya és el projecte comú i la solució. La independència és l'engany de CiU", ha afegit.

La segona proposta del programa és el seu compromís per treballar per aconseguir un nou sistema de finançament singular per a Catalunya. Camacho també ha presentat un codi ètic i ha avançat que, quan comenci la nova legislatura, tornarà a sol·licitar que es constitueixi la Comissió d'Investigació de les caixes i també la de Sanitat. La presidenta dels populars ha denunciat que "moltes de les persones de Convergència que han estat i que estan al servei d'una gran estructura de sanitat" haurien d'explicar "com s'han enriquit, com s'han prestat serveis d'externalització i com s'han gestionat determinats hospitals".

La líder del PPC també ha demanat a Artur Mas que no s'amagui darrere la bandera per ocultar possibles casos de corrupció.

El programa del PP també inclou un pla per reduir l'administració, en 1.000 milions d'euros. Concretant xifres, la presidenta del PPC ha demanat la reducció del nombre de diputats del Parlament en un 20%, que es redueixin les subvencions dels partits en un 30% i també que es redueixi el pressupost de TV3 en un 15%.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut