Les produccions amb participació de Televisió de Catalunya van aconseguir 15 estatuetes als V premis Gaudí.

"Lo impossible", "Blancaneu" i "Una pistola en cada mano" van ser les triomfadores.

"Lo imposible", de Juan Antonio Bayona, es va endur sis estatuetes, enrtre les quals hi havia la de  les de millor pel·lícula europea i  millor director (J.A. Bayona).

Les pel·lícules següents a aconseguir més nombre d'estatuetes van ser dues amb participació de Televisió de Catalunya, amb 4 Gaudís cadascuna:"Blancaneu" i "Una pistola en cada mano" . La producció en blanc i negre de Pablo Berger va guanyar el Gaudí al millor film en llengua catalana, a la música original (Alfonso de Villalonga), direcció artística (Alain Bainée) i vestuari per a Paco Delgado."Blancaneu" és una producció d'Arcadia Motion Pictures, Nix Films, Sisifo Films, The Kraken Films, Noodles Productions i Arte France Cinéma, amb la col·laboració de Televisió de Catalunya i el suport d'Euroimage coproducció i el Centre Nacional de la Cinématographie.

El Gaudí a millor pel·ícula en llengua no catalana  va ser per a "Una pistola en cada mano", de Cesc Gay, que també  va aconseguir el Gaudí  al millor guió (Tomàs Aragay i Cesc Gay), al millor actor secundari (Eduard Fernández) i a la millor actriu secundària (Candela Peña). La pel·lícula està produïda per Marta Esteban per a Imposible Films, amb la participació de Televisió de Catalunya, TVE i Canal+ i el suport de l'ICEC i l'ICAA.

El premi al millor protagonista masculi va recaure en el jove Àlex Monner, per "Els nens Salvatges", de Patricia Ferreira. El llargmetratge és una coproducció de Distinto Films, Televisió de Catalunya i Áralan Films, amb la participació de Canal Sur i la Junta d'Andalusia. El Gaudí a millor protagonista femenina va anar a mans de Maria Molins, per "El bosc", d'Óscar Aibar, produïda per Fausto Produccions i Televisió de Catalunya, amb la col·laboració de TVE, l'ICEC, l'ICAA i l'Ajuntament d'Arnes.

"Les aventures de Tadeu Jones" es va endur el Gaudí a la millor pel·lícula d'animació i als millors efectes especials/digitals (Josep Maria Aragonés). "Tadeu Jones" és una producció d'Ikiru Films, El Toro Pictures, Lightbox Entertainment i Tele 5 Cinema, amb la col·laboració de Televisió de Catalunya.

Amb un Gaudí també hi ha la producció d'Alea Docs&Films, Bausan Film i Televisió de Catalunya, amb la participació de TVE i Canal + i el suport de l'ICEC i l'ICAA  "The Pelayos" que es va endur l'estatueta a la millor direcció de producció (Eduard Vallès).   El millor llargmetratge per a televisió va ser per a "Tornarem", de Felip Solé, escrita per Pau Garsaball i Marta Grau i produïda per Brutal Media i Televisió de Catalunya.

"Jordi Dauder, la revolució pendent", escrit i dirigit per Antoni Verdaguer i produït per Segarra films i Televisió de Catalunya,
va ser el guanyador al Gaudí al millor documental.

I finalment, l'Acadèmia del Cinema Català va lliurar el Gaudí d'honor a Montserrat Carullla. La gala es va emetre en directe la nit de diumenge, al Barcelona Teatre Musical (BTM).
 
Anar al contingut