Barcelona

Les principals entitats financeres coincideixen que els pagaments en efectiu tenen els dies comptats

RedaccióActualitzat

Directius d'entitats financeres d'una cinquantena de països es reuneixen durant dos dies a Barcelona per discutir sobre els avanços en els sistemes de pagament electrònics. La conclusió és clara: pagar en efectiu té els dies comptats.

Pagar un refresc amb targeta de crèdit és habitual a Suècia, un dels països líders pel que fa a transaccions electròniques. Aquesta tendència sembla que serà una relitat compartida i estesa en un futur no tan llunyà.

"El 2020, només un petit nombre d'entitats acceptarà diners en efectiu, i moltes botigues el rebutjaran", pronostica Jan-Olof Brunila, director del Swedbanc Group Cards.

Una xarxa comercial basada en grans superfícies i franquícies ha facilitat a Suècia l'extensió del pagament digital, però la revolució tecnològica avança a passos gegants i els bancs ja han començat a treure al mercat innovadors sistemes de pagament.

Es tracta d'una transformació que no eliminarà les oficines, però sí que les farà més eficients. El fet podria propiciar l'eliminació de moltes de les comissions que paguem ara per operacions senzilles. 

Antonio Massanell, vicepresident de CaixaBank, reconeix que "en la mesura que avanci l'economia i que la major part d'operacions es facin" electrònicament, "serà possible que aquest tipus de serveis siguin més eficients i gratuïts". Aquesta indústria dels pagaments "permet perfilar millor el comportament de les empreses i de les persones i oferir nous serveis, nous serveis de crèdit o assegurances, i aquest és el negoci que realment genera marge".

Espanya, però, és un països europeus on es fa servir més efectiu, i només el 16% de les compres en comerços es fan amb targeta.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut