Madrid

Les primeres ajudes al lloguer per als joves es comencen a fer efectives

Les primeres ajudes al lloguer per als joves es comencen a cobrar aquest dimecres. Segons informa el Ministeri d'Habitatge, ja s'ha donat l'ordre de pagament a tots aquells que han formalitzat la sol·licitud i hagi estat avaluada per les diferents comunitats autònomes. A Catalunya, segons el Departament d'Habitatge, des del 2 de gener, quan va entrar en vigor la iniciativa, i fins dilluns passat, s'han rebut gairebé 8.000 sol·licituds. D'aquestes, de moment se n'han resolt 197 i només se n'han denegat dues per no complir els requisits. Les demandes d'informació rebudes han estat 50.000.

Actualitzat

Tal com havia anunciat la ministra d'Habitatge, Carme Chacón, aquest dimecres les primeres sol·licituds acceptades de l'anomenada renda d'emancipació es comencen a fer efectives. L'ajuda, que tramiten les comunitats i que es pot demanar durant un màxim de quatre anys, consta de 210 euros mensuals, un préstec de 600 euros per a la fiança i el pagament del cost financer de l'aval de 120 euros.

Hi tenen dret tots els joves d'entre 22 i 30 anys que disposin d'ingressos regulars no superiors a 22.000 euros bruts anuals. Però no poden tenir cap pis en propietat ni un patrimoni de més de 108.000 euros. Per evitar el frau, tampoc s'admeten contractes de lloguer entre familiars de primer o segon grau.

Anar al contingut