Barcelona

Les primàries del PSC marquen el calendari de reunions del PSOE per decidir la investidura de Rajoy

El PSC es mostra partidari de mantenir el vot negatiu a Rajoy, però per la seva banda, el president de la gestora del PSOE confia que els diputats catalans no trenquin la disciplina de vot, si finalment el Comitè opta per l'abstenció

RedaccióActualitzat
El procés de primàries del PSC marquen el calendari de reunions del PSOE per definir la seva posició en la investidura de Mariano Rajoy. Quan queden poc més de tres setmanes perquè acabi el termini per investir un president o anar a terceres eleccions, la comissió gestora que dirigeix el PSOE encara no té tancada la data del Comitè Federal. El seu president, però, ha avançat que no serà abans que se celebrin les primàries del PSC de dissabte que ve.

Els dos candidats a les primàries, l'actual primer secretari, Miquel Iceta, i Núria Parlón, s'han mostrat partidaris de mantenir el vot negatiu a Rajoy. Per la seva banda, el president de la gestora del PSOE confia que els diputats catalans no trenquin la disciplina de vot, si finalment el Comitè opta per l'abstenció. També descarta que sigui la militància la que decideixi la posició del PSOE en la investidura.

Calendari d'investidura

Queden, doncs, pocs dies perquè el PSOE fixi la seva posició. Un cop celebrades les primàries del PSC, el dia 15, el Comitè Federal s'hauria de celebrar la setmana del 17 al 23 d'octubre, probablement el dissabte 22.

Si finalment el PSOE fa un gir cap a l'abstenció, el rei cridaria a una ronda de consultes als partits, entre el 24 i el 26, i el debat d'investidura se celebraria entre el 27 i el 30. La data límit per tenir nou president és el 31 d'octubre, si no, es dissoldrien les Corts i es convocarien unes terceres eleccions.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut