La Garrotxa

Les Planes d'Hostoles fa pagar per accedir als gorgs de Cogolls en cotxe

Aquest municipi de la Garrotxa vol combatre la massificació del salt d'aigua

RedaccióActualitzat

Les Planes d'Hostoles segueix el camí de Campdevànol i també farà pagar per banyar-se al riu. El municipi garrotxí regula, des d'aquest cap de setmana, l'accés als gorgs de Cogolls.

La massificació i l'increment de visitants dels últims anys estava degradant la zona i, a més, provocava greus molèsties als veïns, que sovint tenien problemes per arribar fins a casa.

Les restriccions es mantindran els caps de setmana i, des de Sant Joan fins a mitjans de setembre, cada dia.

 

S'ha col·locat una tanca per impedir que els cotxes creuïn el nucli urbà. Els cotxes, de fet, s'hauran de deixar en un aparcament que s'ha habilitat a peu de carretera, i s'hauran de pagar cinc euros. L'any passat es van posar 600 multes per aparcar malament.

 

A banda, hi ha vigilants per assegurar-se que no es fan pícnics, que els gossos estan lligats, i que no s'entra a les propietats privades.

A més, als visitants que recullin la brossa de la zona se'ls retornarà un euro. Marc Vilahur, de la fundació ecologista EMYS, explica la iniciativa:

"En el moment que la persona torna a l'aparcament, si torna amb la bossa d'escombraries que se li ha donat quan sortia plena, se li torna la fiança. Així vetllem pel bon comportament i premiem qui ho fa bé."

Els gorgs del Molí dels Morruts, de Santa Margarida, Can Poetí, la Plana i la Pedrera d'en Biel s'han convertit en un important pol d'atracció de visitants en els últims anys. Com, de fet, molts dels gorgs del territori.

A la Garrotxa mateix, ja fa anys que es limita l'accés a la zona de Sadernes i Sant Aniol d'Aguja, i a Campdevànol, al Ripollès, des de l'any passat hi ha restriccions i cal pagar per accedir a la font del Querol i el Torrent de la Cabana.

 

ARXIVAT A:
Medi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut