Les pitjors inundacions en 50 anys a l'oest de la Xina

Actualitzat
Les primeres precipitacions de la temporada de pluges causa estralls a la província xinesa de Sichuan, les pitjors dels darrers 50 anys.

Des de dilluns no ha parat de ploure i hi ha hagut inundacions en les vies de comunicació i grans despreniments de terra. Més d'un milió de persones estan afectades a la província de Sichuan, amb més d'un miler evacuats, més d'un centenar de desapareguts i divuit persones mortes, segons dades provisionals de les autoritats locals.

La circulació per carretera i els ponts estan tallats, també s'ha suspès el servei de trens d'algunes parts de la província. Segons el Ministeri d'Assumptes Civils, milers d'habitatges estan danyats per les pluges i inundacions. Dijous, un despreniment de terra va sepultar onze habitatges de la ciutat de Dujiangyan i va provocar la mort de divuit persones. A Sanxi, la policia local va rescatar 230 turistes i residents. Les intenses pluges han provocat que els torrents es convertissin en autèntiques colades de terra, roca i fang.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut