Copenhaguen

Les persones que deixen de beure alcohol de cop tenen més risc de tenir un atac de cor

Les persones que deixen de beure alcohol de cop tenen gairebé un 30% més de possibilitats de morir d'un atac de cor que els bevedors moderats que no deixen de fer-ho, segons un estudi fet per investigadors danesos i que publica aquest dimarts la revista internacional "Epidemiology". Els investigadors han arribat a aquesta conclusió després d'haver analitzat en detall els resultats de dos estudis fets a Dinamarca durant els anys vuitanta a 6.644 homes i 8.010 dones.

Actualitzat
"El risc de morir d'una crisi cardíaca augmenta entre les persones que consumeixen alcohol d'una manera moderada i deixen de fer-ho de cop, mentre que aquells que mai no han begut milloren la seva protecció contra les malalties coronàries si comencen a beure una mica", ha explicat l'autor d'aquesta investigació, el professor danès Morten Groenbaek. Segons Groenbaek, "el consum d'alcohol en petites quantitats es pot comparar als medicaments que fan baixar el nivell de colesterol o al canvi de règim alimentari per prevenir la mort per atac de cor". L'autor d'aquesta investigació ha lloat especialment el vi negre perquè "conté substàncies que tenen un efecte benèfic sobre les artèries, que contribueixen a prevenir els accidents cardíacs". Tot i això, els consumidors que abusen de l'alcohol tenen un 32% més de possibilitats que la resta de bevedors de tenir un atac de cor. Aquest estudi confirmaria el que altres estudis anteriors haurien assenyalat sobre els beneficis d'un consum moderat d'alcohol, especialment del vi negre.
Anar al contingut