Les pensions fins a 1.200 euros mensuals deixaran de pagar IRPF

Actualitzat

El govern espanyol eximirà de l'impost de la renda els pensionistes amb ingressos de fins a 17.000 euros anuals, segons ha avançat aquest dimarts el subsecretari de Política Social i Sectorial del PP, Javier Maroto. La idea, sense concretar la xifra, ja la va plantejar fa setmanes el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i ara s'haurà de concretar en el projecte de pressupostos que s'aprovarà la setmana que ve.

Actualment, les rendes per sota dels 12.000 euros anuals ja estan exemptes de l'IRPF, i això cobreix, segons els càlculs de Maroto, els pensionistes que cobren per sota dels 860 euros al mes. Ara, aquest mínim exempt s'eixamplarà fins als 17.000 euros anuals de pensió, uns 1.214 euros de pensió mensual, en catorze pagues.

Més de sis milions de beneficiats

Segons les últimes dades, a Espanya hi ha gairebé 8,7 milions de pensionistes, i n'hi ha 6,1 milions -el 70% del total- que cobren una paga inferior als 1.200 euros mensuals, de manera que es beneficiarien directament d'aquesta exempció.

Segons Maroto, també s'està estudiant com incrementar les pensions de viudetat, tal com va avançar també el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, durant la seva compareixença en el Congrés dels Diputats, dimecres passat:

"Veurem què dona de si el pressupost."

Des del PP, segons ha insistit Maroto, es descarta lligar totes les pensions a l'evolució de l'IPC i considera que és "més raonable" relacionar-ho amb l'ocupació i el nombre de cotitzants en el sistema.

ARXIVAT A:
Economia de butxacaPensions
Anar al contingut