Temporers collint la poma a Girona.
Collita de la poma a Girona.
La Tallada d'Empordà

Les pedregades d'estiu fan baixar un 20% la collita de pomes a Girona

La collita de poma a les comarques gironines serà un 20% inferior a la de l'any passat per culpa de les pedregades. La situació meteorològica ha reduït la producció de poma, fet que ha provocat que el camp gironí necessiti entre 300 i 400 temporers menys.

RedaccióActualitzat
La collita de poma a les comarques gironines serà un 20% inferior respecte a la de l'any passat. Les pedregades d'aquest estiu han reduït la producció de poma a Girona, fet que ha provocat que el camp necessiti entre 300 i 400 temporers menys.

El president de la Indicació Geogràfica Protegida Poma de Girona, Venanci Grau, ha explicat que la qualitat de la fruita que no s'ha fet malbé serà "molt bona". Tot i això, les pedregades d'aquest estiu han provocat la pèrdua de bona part de la collita. Les pomes que han quedat malmeses tan sols serviran per fer suc.

Grau ha ressaltat que afortunadament el 40% dels camps de poma de la demarcació tenen xarxa antipedregada. Aquest fet ha permès esmorteir les conseqüències nefastes de les calamarsades. Venanci Grau ha conclòs dient que la intenció és arribar a cobrir el 100% tan aviat com sigui possible.
Anar al contingut