Txell Bonet i Susanna Barreda, parelles de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, que demà farà sis mesos que van entrar a la presó
Txell Bonet i Susanna Barreda, parelles de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, que demà farà sis mesos que van entrar a la presó

Les parelles dels Jordis denuncien que "estan tancats per les seves idees"

RedaccióActualitzat

Les parelles de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez denuncien la "situació desproporcionada i injusta" que viuen els Jordis des de fa mig any.

Txell Bonet i Susanna Barreda han parlat avui amb Ricard Ustrell en el programa "El suplement" de Catalunya Ràdio, el dia abans que faci sis mesos de l'entrada a la presó de Cuixart i Sànchez, el 16 d'octubre de 2017.

Tot i reconèixer que "els dies abans, sí" que es van arribar a pensar que la jutge Carmen Lamela de l'Audiència Nacional els podia enviar a la presó, han confessat que mai no van imaginar que la situació seria l'actual.

"Mai hauríem pensat que, després, quan va anar al Suprem, les coses no s'arreglarien i tot aniria buscant, cada vegada més, el que nosaltres volem, que és que hi hagi un diàleg i que hi hagi una solució política i no judicial." Txell Bonet, parella de Jordi Cuixart

"La desproporció que ha agafat tot plegat, la vulneració de drets en què està immers l'estat espanyol, és una cosa que penso que ningú es podia imaginar. Ells estan tancats per tenir unes idees, no per haver fet unes accions." Susanna Barreda, parella de Jordi Sànchez

 

En aquest sentit, Barreda ha explicat que "el Jordi [Sànchez] deia l'altre dia que 'ningú podia preveure que les coses arribarien tan lluny ni que fossin tan males persones'".

 

Per Bonet, la presó provisional ratificada pel jutge Pablo Llarena del Tribunal Suprem és "una mesura desproporcionada contra la jurisprudència que existia a l'estat espanyol, perquè les presons preventives són per a persones que són realment perills públics".

"Ells dormen tranquils"
Preguntades sobre com viuen els Jordis l'estada a la presó, Bonet i Barreda han explicat que "ells, com que no han comès cap delicte, dormen tranquils", però que "els costa acceptar aquesta situació i també els costa acceptar la dinàmica de la presó", a causa de la qual "la relació amb la família canvia absolutament, et treuen els fills i t'anul·len com a persona, perquè no tens cap poder de decisió de res".

També ha denunciat el règim de visites: "és molt bèstia, tenen un règim de visites com si tinguessin una condemna de segon grau", ha dit Bonet.

 

La parella de Cuixart, d'altra banda, ha agraït que "continuen rebent moltes cartes", una cosa mai vista a Soto del Real. I Barreda ha afegit que "a la presó s'adonen que no són com els altres, que tenen un suport brutal".

"Hipòtesis i suposicions"
Després de sis mesos de complir presó provisional, Cuixart i Sànchez encara no tenen data de judici. Un judici que, segons les seves parelles, és "totalment polític". Barreda assegura que "les interlocutòries del jutge no responen a dret", i Bonet considera que se'ls intenten "imputar uns delictes que no s'han comès" a partir d'una fabulació "sobre una violència que no es va cometre".

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonat
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut