El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a l'inici del Comitè Executiu del PP (Foto: EFE)
L'oposició no ha quedat convençuda amb les paraules de Rajoy (Foto: EFE)
Barcelona

Les paraules de Rajoy sobre el "cas Bárcenas" no convencen l'oposició

Malgrat l'esforç de Rajoy negant l'escàndol dels sobresous en negre, l'oposició no queda convençuda.

RedaccióActualitzat
L'oposició no ha quedat convençuda amb les explicacions del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, sobre l'escàndol dels sobresous amb diner negre.
Des del PSOE, el secretari general dels socialistes, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha considerat que els gestos que ha fet el PP fins ara, com les auditories proposades per demostrar que no han cobrat diner negre, no serveixen per a res.

Rubalcaba també ha advertit que Rajoy s'ha enrocat en assegurar rotundament que tot és fals i ha dit que, amb això, ha lligat la seva sort a la de l'extresorer popular Luis Bárcenas.

El líder dels socialistes espanyols oferirà, aquest diumenge, una declaració institucional sobre el "cas Bárcenas".

Des de CiU, el secretari d'Organització i diputat al Parlament Josep Rull, ha reclamat al PP que doni explicacions sobre el cas i la presumpta comptabilitat oculta en el partit, i ha lamentat que fins ara "s'hagi dedicat a donar lliçons".

A Unió, Josep Antoni Duran i Lleida ha considerat insuficients les explicacions de Rajoy. Malgrat això, s'ha mostrat convençut que el president espanyol és "una persona honesta". Després de considerar un desencert que Rajoy no hagi acceptat preguntes dels periodistes durant la seva compareixença, ha considerat que haurà de tornar a donar explicacions, "siguin certes les acusacions o no".

ERC ha denunciat que Rajoy ha negat l'envidència que al PP existeixen casos de corrupció i ha alertat que això "no serveix de res". El president dels republicans, Oriol Junqueras, també ha criticat que Rajoy no hagi acceptat les preguntes de la premsa, i ha considerat que, "en qualsevol altre país democràtic", el president hauria donat "totes les respostes a totes les preguntes".

A més, per Junqueras, les mesures anunciades pel president espanyol per intentar pal·liar la desconfiança en el PP no tenen cap sentit. "Tots som conscients que ensenyar la declaració de la renda no demostra que no hagi cobrat diner negre, perquè allà es declara el diner que no es negre. No em mereix cap confiança", ha considerat.
Anar al contingut