Pantalla amb l'evolució de l'IBEX a la Borsa
La política catalana ha provocat grans oscil·lacions avui a la borsa espanyola

Les oscil·lacions de la política catalana han convertit la borsa en una muntanya russa

En els cinc minuts del discurs de Puigdemont l'IBEX baixa vora cent punts

RedaccióActualitzat

La corba que ha seguit avui l'IBEX-35 permetria endevinar com ha evolucionat la situació política a Catalunya. L'IBEX havia obert a les nou del matí amb 10.140,30 punts.

Després de petites oscil·lacions i d'un mínim del dia de 10121,20 punts a quarts de dotze, ha passat al seu màxim d'avui amb 10.422,700 punts cap a un quart de tres. La pujada significava un augment del 2,98% en poc més de dues hores, una pujada important dins dels paràmetres de la borsa. 

 

 

Sembla ser que la raó eren els rumors que apuntaven a la convocatòria d'eleccions anticipades a Catalunya. L'ajornament de la intervenció institucional del president de la Generalitat, que s'havia de fer primer a dos quarts de dues i després a dos quarts de tres, pot haver refredat els ànims, perquè l'IBEX-35 ha passat als 10.324,6 punts a les 14.35.

I la incertesa deu haver causat desconcert, perquè després hi ha hagut diverses oscil·lacions. En menys de tres quarts d'hora, l'índex pujava i baixava, fins arribar a 10.327 punts a les 15.02.

Quant passaven 19 minuts de les 4, l'índex havia revifat lleugerament i estava en 10.336 punts. Els inversors es devien haver animat tot esperant la compareixença de Puigdemont, que s'havia programat finalment per a les 5 de la tarda. Un quart d'hora abans l'índex arribava als 10.407 punts.

El gràfic mostra clarament què ha passat amb la intervenció dle president. A les cinc de la tarda l'índex estava en 10.354 punts. El discurs ha començat a les cinc i dos minuts i ha acabat a les cinc i set minuts. I en aquests moments, en pocs minuts, l'índex tornava a baixar fins als 10.265 punts.

Finalment, s'ha estabilitzat i prop de l'hora de tancament estava en els 10.347,80 punts, cosa que significava un guany del dia d'un 1,92%. Però lluny de l'embranzida que semblava prendre quan s'acostaven les dues de la tarda.

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155
Anar al contingut