Madrid

Les organitzacions contràries a Educació per a la Ciutadania demanen que se'n reconegui l'objecció de consciència

Les organitzacions de pares i mares contràries a l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania han demanat als governs autonòmics que tinguin en compte el reconeixement a l'objecció de consciència que ha fet el Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia. De fet, aquestes entitats creuen que la sentència servirà de precedent perquè "milers de pares i mares perdin la por de fer-se objectors" de l'assignatura. A més, comparen aquesta assignatura amb la de Formación del Espíritu Nacional de l'època franquista.

Actualitzat

Professionals per l'ètica, la Confederació Catòlica Nacional de Pares de Família i Pares d'Alumnes (Concapa) i el Fòrum espanyol de la família estan satisfets amb la decisió del Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia (TSJA) i creuen que servirà de precedent perquè "milers de pares i mares perdin la por de fer-se objectors" de l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania. El president de la Concapa, Luis Carbonel, ha comparat la imposició, que segons ell pretén el govern socialista, amb les que es feien en l'època de Franco amb la de Formación del Espíritu Nacional. Segons ha afirmat, en un govern demòcrata els valors es proposen i amb dictadors, s'imposen.

Aquestes organitzacions demanen als diferents governs autonòmics que tinguin en compte la decisió del tribunal andalús i que reconeguin així el dret a objectar sense haver d'esperar noves resolucions judicials.

La reclamació arriba dos dies després que el TSJA sentenciés que els pares d'un alumne d'un institut de Huelva tenien dret a objectar contra l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania. La sentència resolia que el fill dels demandants no l'haurà de cursar. Els pares del noi argumentaven que aquesta matèria vulnerava el seu dret a educar els fills en la formació religiosa i moral que volguessin. La Junta d'Andalusia, però, ja va anunciar que recorreria la sentència davant del Tribunal Suprem.

Anar al contingut