Barcelona

Les ofertes per Catalunya Banc no arribaven ni a la meitat de l'objectiu marcat pel govern espanyol

El FROB (Fons de Reestructuració Ordenada Bancària) ha suspès la venda de Catalunya Banc perquè les ofertes no vinculants que va rebre dijous passat no arribaven ni a la meitat dels 900 milions que s'havia marcat el govern espanyol. Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, es va donar de temps fins ahir a la tarda perquè les entitats interessades milloressin les seves propostes inicials, però sense èxit.

RedaccióActualitzat
Les ofertes que el FROB (Fons de Reestructuració Ordenada Bancària) va rebre dijous passat per Catalunya Banc no arribaven ni de lluny a l'objectiu dels 900 milions que s'havia marcat el govern espanyol. Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio de fons pròximes al procés, aquestes ofertes no s'acostaven ni a la meitat d'aquesta quantitat; per això ahir es va suspendre la subhasta. Dijous passat es va prorrogar el termini fins ahir a la tarda perquè les quatre entitats interessades en Catalunya Banc milloressin les seves ofertes inicials, però sense èxit.

Abans de la reunió de l'Ecofin, el ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha dit que Catalunya Banc és una entitat "extremadament solvent" i ha assegurat que no la malvendran. Des de la Generalitat, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha explicat que l'entitat hauria de mantenir les arrels catalanes un cop s'hagi consumat el procés de venda.

Des de Bankia, el seu president, José Ignacio Goirigolzarri, descarta integrar Catalunya Banc: "Prou embolic tenim per entrar en elucubracions sobre el que ha de passar i no ha de passar, sobretot quan són decisions que nosaltres no hem de prendre".

Un cop suspesa la subhasta, ara s'hauria de reactivar el procés d'aprimament de Catalunya Banc que imposa Brussel·les i que tutelarà el govern espanyol. La reestructuració comportarà tancar oficines i que l'entitat deixi el negoci que té fora de Catalunya.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut