Foto de grup a les portes de l'Hospital de Viladecans amb la conseller de Salut, Alba Vergés, alcaldes de la zona i treballadors del centre hos…
Foto de grup a les portes de l'Hospital de Viladecans amb la conseller de Salut, Alba Vergés, alcaldes de la zona i treballadors del centre hospitalari aquest 13 de juliol de 2018. (Horitzontal)

Les obres del nou Hospital de Viladecans començaran el 16 de juliol i s'allargaran quatre anys i mig

ACN Viladecans.-Dilluns vinent, 16 de juliol, començaran les obres del nou Hospital de Viladecans que dona atenció als més de 185.000 habitants dels municipis de Viladecans, Gavà, Castelldefels, Begues i Sant Climent. L'actuació, una reivindicació històrica dels veïns de la zona, permetrà triplicar la superfície de l'actual centre, des de fa molts anys obsolet, i millorar l'atenció als pacients. L'actuació, amb un pressupost de 60,6 MEUR, té un termini d'execució de quatre anys i mig i es farà en diferents fases per alterar el mínim possible l'activitat diària de l'hospital. Així, la primera fase serà de reubicació de serveis i preparació de l'espai per començar les obres. Posteriorment, s'iniciarà la construcció del nou edifici i, per últim, es procedirà al trasllat a les noves dependències i a la reforma de l'edifici històric que acollirà dependències administratives i no assistencials. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha celebrat que "després de molts anys de lluita" el nou hospital estigui més a prop de "ser una realitat".

Tant la consellera de Salut, Alba Vergés, com l'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, han assenyalat que un cop comencin les obres el repte serà interferir el menys possible en el normal funcionament de l'hospital. En la primera fase de l'actuació s'habilitarà un nou accés al servei d'urgències, es reduirà la capacitat del pàrquing, es ressituarà la zona logística i es traslladaran els arbres a un viver mentre durin les obres. Una vegada reubicats els espais afectats es començarà a construir el nou edifici, previst a l'avinguda del Mil·lenari, que es destinarà principalment a usos assistencials. A les instal·lacions actuals es mantindrà el servei de consultes externes i s'utilitzaran per a usos administratius i no assistencials. A més, també es crearan espais enjardinats entre edificis. La superfície de l'actuació, incloent obra nova i reforma, serà de gairebé 41.000 metres quadrats. Després d'anys de reivindicacions i lluites veïnals, el nou centre hospitalari comptarà amb molts més recursos que l'actual per millorar l'atenció als pacients. Així, per exemple, disposarà de 37 llits més que l'actual, set quiròfans, en comptes dels cinc actuals i 13 places de dia més i 14 box més d'urgències, entre d'altres. La conseller de Salut, Alba Vergés, ha destacat que el nou hospital s'ha concebut amb la implicació dels professionals que hi treballen i amb el territori. És per això que una comissió de seguiment vetllarà pel correcte desenvolupament de les obres. L'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, ha destacat que tot i que arriba molt tard, l'inici de les obres és una gran notícia després de més de 10 anys de lluita veïnal.

Anar al contingut