Barcelona

Les obres del Museu del Disseny de Barcelona començaran el primer trimestre del 2009

Ja hi ha data per l'inici de les obres del futur Museu del Disseny de Barcelona. Al primer trimestre de l'any que ve es començarà a aixecar a la plaça de les Glòries, un edifici que vol ser emblemàtic. S'inaugurarà el 2011 i aglutinarà totes les arts aplicades. Mentre no arribi aquest moment, el DHUB, que és el nom oficial del futur museu, funciona des d'avui en dues seus provisionals i inaugura fins a tres exposicions.

Actualitzat
El projecte estrella que ha de convertir les Glòries en un nou centre de la ciutat, el futur centre del disseny, ja té dates i nom. Les obres començaran a principis del 2009, no s'inaugurarà abans del 2011 i es dirà oficialment DHUB, acrònim de Disseny Hub Barcelona. Un nom de ressonàncies aeroportuàries per a un projecte que escalfa motors des d'avui, amb dues seus provisionals repartides per la ciutat.

Porta per porta amb el Museu Picasso, ja funciona una de les seus temporals del DHUB. L'antiga seu del Museu Tèxtil i d'Indumentària s'ha reinventat ara i el pati interior ha estat intervingut per a l'ocasió, tota una declaració de principis d'aquesta xarxa d'interconnexions que vol ser el DHUB. I per començar a caminar cal un miniordinador portàtil per llegir la primera mostra que dóna la benvinguda al DHUB i que revisa la relació entre disseny i turisme, amb exemples com la maqueta de la nova ciutat turística de Bawadi, als Emirats Àrabs.

La segona seu DHUB funciona ja al Palau Reial de Pedralbes. A l'oferta preexistent del Museu de les Arts Decoratives s'hi suma ara el Museu Tèxtil i d'Indumentària, que des d'avui exposa part del seu ric fons mitjançant la mostra "El cos vestit". Col·leccions que a partir del 2011 trobaran l'armari definitiu en el fons del nou museu. Un macroespai del disseny, de 25.000 metres quadrats, que a més de les arts decoratives i la moda, aglutinarà també disseny gràfic, industrial i arquitectura. Totes les arts aplicades en un centre neuràlgic de recerca i promoció del disseny català, que el DHUB mirarà de projectar arreu del món.
Anar al contingut