Frankfurt

Les Nits Sónar exporten a Frankfurt les darreres expressions artístiques dels creadors catalans

La primera jornada de les Nits Sónar dins de la Fira de Frankfurt va presentar al públic de la Fira del Llibre dues "performances" ben sorprenents. El compositor i pianista Carles Santos va unir el seu teclat als malabarismes del quatre vegades campió del món de trial indoor, Adam Raga. I per altra banda, la fusió de dues de les expresions creatives més en alça al nostre país, la gastronomia i la música electrònica. Els encarregats de fusionar les dues disciplines van ser el col·lectiu de joves cuiners de Girona i els discjòqueis Ángel Molina i Fibla.

Actualitzat

La Nit Sónar inaugural va arrencar amb un espectacle inèdit, on es van combinar elements tan distants com un piano i una moto de trial. Els protagonistes eren el músic castellonenc Carles Santos, pianista, compositor i director d'espectacles tan sorprenents com surrealistes, i el pilot d'Ulldecona Adam Raga, quatre vegades campió de trial indoor. El resultat, un espectacle transgressor anomenat "Ebrofalia copulativa".

El Col.lectiu de Joves Cuiners de Girona, juntament amb la banda sonora dels discjòqueis Fibla i Ángel Molina, exponents de l'electrònica abstracta i el techno en estat pur, van posar l'apunt gastronòmic a una jornada que va combinar la música electrònica, les "performances" i altres formes d'expressió de la darrera fornada de joves creadors catalans.

A més, durant les dues primeres vetllades i l'última de les Nits Sónar, el públic també podrà provar el "reactable", un instrument creat pel Grup de Tecnologia Musical de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona sota la direcció de Sergi Jordà. Es tracta d'un tauler sintetitzador que ja ha estat presentat en festivals com l'Ars Electronica, el Sónar o el Transmediale, i que alguns creadors, com la islandesa Björk, ja han incorporat als seus concerts.

I encara un altre acte d'ahir a la nit a Frankfurt. Un concert de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, sota la direcció de Salvador Mas. També hi actuava la soprano Ofèlia Sala. S'hi van interpretar peces d'alguns dels compositors més destacats de la música catalana del segle XX, com ara Joan Guinjoan, Eduard Toldrà, Frederic Mompou o Robert Gerhard.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut