Catalunya

Les nevades i les baixes temperatures fan preveure una bona ocupació hotelera durant el pont de la Puríssima

El sector turístic català espera una ocupació mitjana del 80% en zones de muntanya pel Pont de la Puríssima. Al Pirineu de Lleida és on les previsions són més optimistes gràcies a les nevades caigudes els darrers dies i a les baixes temperatures. A la costa, tot i no que no és la destinació estrella d'aquesta època, es preveu una ocupació del 70%, tant a la Costa Brava com a la Daurada. El cap de setmana serà el punt àlgid d'ocupació a les comarques centrals, on hotels i cases rurals podrien arribar al 100%.

Actualitzat
Les previsions del sector turístic català són optimistes a tot el territori, però especialment a les zones de muntanya, ja que gairebé totes les pistes d'esquí obren les seves instal·lacions. A la costa i a les comarques centrals també hi ha bones perspectives, tot i que la majoria de visites es concentraran durant el cap de setmana.

A les comarques lleidatanes és on les previsions són més optimistes, amb una ocupació hotelera mitjana del 85% durant els cinc dies del Pont de la Puríssima que podria fregar la plena ocupació als establiments situats prop de les pistes. Les baixes temperatures i les últimes nevades han fet que obrin les onze estacions d'esquí alpí i nòrdic que hi ha al Pirineu lleidatà, que esperen vendre 95.000 forfets. El turisme rural lleidatà espera que l'ocupació se situï entre el 60 i el 85%. Segons el president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, Juan Antonio Serrano, aquest serà "un dels millors ponts de la Puríssima dels darrers anys" pel que fa a ocupació. Tot i així, els responsables hotelers recorden que la gent cada cop escurça més les vacances i acostuma a limitar a tres dies les pernoctacions. A les comarques de Lleida, els visitants també trobaran altres propostes allunyades de la neu: rutes turístiques, visites a cooperatives de les Garrigues per comprar-hi algun producte o el XX Congrés Estatal d'Ornitologia que acull aquests dies la localitat de Tremp.

A la Catalunya Central, s'espera que l'ocupació hotelera arribi al seu punt àlgid durant el cap de setmana, quan es podria arribar a un 100%. Els hotelers, però, mostren la seva preocupació perquè la resta de dies del pont els pronòstics són molt menys optimistes. La Fira Medieval de Vic, les pistes del Port del Comte i la proximitat del Berguedà amb diferents estacions d'esquí són alguns dels reclams que portaran més visitants a aquestes comarques i que permetran "salvar" les xifres d'ocupació turística pel Pont de la Puríssima.

El Gremi d'Hotels de Barcelona espera que a la ciutat l'ocupació sigui molt similar a la de l'any passat, gairebé d'un 70%. Manel Casals, secretari general de la patronal hotelera, assegura que molta gent prefereix dedicar el pont a altres alternatives, com ara el turisme de neu, i no hi ha tantes escapades a les ciutats. Tot i així, la majoria dels visitants provenen de la resta de l'Estat, i és per això que l'any passat van tirar endavant una campanya de promoció conjunta amb Turisme de Barcelona per promocionar la ciutat com a referent de les compres, sobretot en països del nord i del centre d'Europa.

La Costa Daurada i les Terres de l'Ebre afronten el Pont de la Puríssima amb bones perspectives per al sector turístic. Segons les previsions del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, la demarcació podria apropar-se al 75% d'ocupació, tres punts per sobre de la que es va aconseguir durant el pont de l'any passat. El fet que en els darrers anys hagi despuntat la reserva de darrera hora fa que sigui més difícil estimar detalladament els visitants que opten per la demarcació de Tarragona. Es calcula que l'estada mitjana serà de tres dies i mig o quatre, i la major ocupació s'obtindrà en cases rurals de l'interior en zones com la Conca de Barberà, el Priorat o la Terra Alta.

Els hotels gironins de muntanya esperen una ocupació mitjana al voltant del 75%. Són xifres semblants a l'any passat, però esperen que augmentin amb les reserves d'última hora gràcies al fet que totes les pistes d'esquí ja estan obertes i la neu és de qualitat. D'altra banda, a la ciutat de Girona l'ocupació dels hotels s'tanasarà al 75%, amb una pernoctació mitjana de dues nits. A la Costa Brava, on molts hotels aprofiten l'època hivernal per fer vacances, es preveu una ocupació entre el 66% i el 75% dels que estaran oberts.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut