Fragment del premiat infogràfic "Global Warning".
Fragment del premiat infogràfic "Global Warning".
Londres

Les millors infografies i interactius del 2013, premiats als Information is Beautiful Awards

Els millors treballs de visualització de dades i gràfics interactius del 2013 han estat premiats pels Information is Beautiful Awards. Les propostes mostren una panoràmica de la tendència dels mitjans digitals d'apostar per la innovació.

Actualitzat

La informació és bonica. Així ho creuen els organitzadors dels Information is Beautiful Awards que s'han concedit per segon any a Londres i han premiat els millors treballs de visualització de dades i gràfics interactius del 2013.

Els guardons, impulsats per David McCandless, un periodista de dades que ha publicat la seva feina a "The Guardian" o "The Wired", i per l'empresa d'investigació de mercat Kantar, ofereixen una bona panoràmica dels projectes més innovadors que els mitjans digitals estan impulsant.

Les propostes són diverses, però mostren la tendència a oferir interactivitat i anàlisi d'una forma amena i artística.

En aquesta edició s'han distingit 5 categories diferents, i els seus guanyadors han sortit de la valoració d'un jurat i de la votació dels usuaris. A continuació us presentem una sel·lecció dels  guardonats:  

D'on vénen els Nobel?

El primer premi en la categoria "Visualització de dades" explora quins han estat els guanyadors dels Premis Nobel entre el 1901-2012 i analitza a quin sexe pertanyien, l'evolució de la mitjana d'edat, i els diferents nivells de formació i les universitats d'on provenien.

http://www.accurat.it

Nobels

 

Com es guanya un Oscar?

Aquesta radiografia dels Oscars al millor actor i actriu des del 1928, segon premi de "Visualització de dades", dóna una idea força clara dels papers que més poden ajudar els intèrprets a obtenir el premi. Segons el seu resultat, un personatge històric, interpretat per un actor nord-americà, en un film sense escenes sexuals, és una bona aposta. En canvi, els personatges de delinqüents amb actors sud-americans no cal ni que hi somiïn.

http://www.dgquarterly.com

 

Oscars

 

 

Quant dura una crisi econòmica?

"Global Warning" mostra fets i estadístiques que resumeixen la crisi econòmica del 2007-2008 als EUA i els seus efectes en l'economia actual.

http://www.networkosaka.com

crisis

 

Rànquing dels bilionaris del món

En la categoria d'"Interactiu", hi destaca un rànquing amb les grans fortunes del món i els homes i dones que les posseeixen. Com ja ens hem trobat amb la infografia dels Nobel, s'estudia a quin gènere pertanyen, quina nacionalitat tenen i a quina indústria pertanyen.

Aquí us mostrem una imatge, però val la pena explorar la riquesa de tot l'interactiu a http://www.bloomberg.com/billionaires.

Bilionaris

 


Qui entén la moneda bitcoin?

La vitalitat dels infogràfics ha fet que després de saltar de la plana estàtica als interactius, hagin arribat finalment als vídeos. En aquest, els seus creadors miren d'aportar llum sobre un tema de molta actualitat, però alhora difícil de comprendre: L'alternativa econòmica que planteja l'aparició de la moneda digital i alternativa bitcoin.

Bitcoin Explained from Duncan Elms on Vimeo.

Els premis també han reconegut les eines Infogr.am, GED VIZ i Dataseed i han atorgat un premi especial a una infografia d'allò més clarificadora: La desigualtat entre els salaris dels polítics en relació als salaris mitjans del països que governen.

Salaris

Anar al contingut