Mogadiscio

Les milícies islàmiques de Somàlia perden Kismayo, el seu últim bastió

El primer ministre interí de Somàlia ha anunciat la caiguda de Kismayo, l'últim bastió dels islamistes, que haurien fugit de la ciutat. El dirigent somali ha confirmat l'entrada de les tropes fidels al govern i dels soldats etíops, que haurien permès la victòria. Segons el cap de l'executiu transitori, les forces fidels ja tenen el control de la ciutat i els milicians islamistes marxen cap a la frontera sud. Els rebels, que des de fa mesos intentaven implantar un règim alcorànic a Somàlia, han estat expulsats en poc més d'una setmana de Mogadiscio, la capital, i de les principals poblacions del país.

Actualitzat
L'ofensiva llançada el 24 de desembre per Etiòpia a Somàlia ha desallotjat les corts islàmiques de totes les ciutats que ocupaven després d'expulsar-les de l'estratègica ciutat portuària de Kismayo.

Segons el portaveu del govern de transició somali, Kismayo està en calma i les milícies islamistes es dirigeixen cap a la frontera amb Kènia, situada a uns 200 quilòmetres al sud de la ciutat. Asseguren que no s'han produït escenes de violència als carrers i que els veïns de Kismayo estaven sorpresos per la facilitat amb què els combatents islàmics han anat perdent sucessivament els seus principals bastions.

Dijous passat ja es van retirar de Mogadiscio, la capital de Somàlia, quatre dies després de l'ofensiva que va llançar Etiòpia per terra i aire en suport del govern de transició somali.

Les milícies islamistes havien arribat a ocupar amplis sectors del centre i el sud del país, però han anat perdent sucessivament totes les àrees que controlaven, i ara es dirigeixen cap a la frontera sud.

Abans d'abandonar Kismayo, els combatents islàmics es van enfrontar entre si a causa de les disputes sobre la marxa de la guerra. Mig centenar de milicians originaris de l'estratègica ciutat es van negar a anar al front de batalla i van començar a disparar contra les forces de les corts islàmiques.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut