Les matrícules blaves tornen a enfrontar taxistes i VTC

Un canvi en el reglament de la DGT estableix que aquests vehicles han de fer el canvi per evitar l'intrusisme

RedaccióActualitzat

Nou motiu d'enfrontament entre els taxis i les empreses de vehicles de lloguer amb conductor. Ara, per les matrícules posteriors dels vehicles, que han de ser de color blau amb els números i lletres blancs.

Es tracta d'un canvi en el reglament de la Direcció General de Trànsit que, des de l'1 d'agost, estableix que els vehicles que es dediquin al transport compartit, ja siguin taxis o VTC, han de fer aquest canvi amb l'objectiu de distingir-los davant l'intrusisme al transport públic.

Segons el BOE del 31 de juliol, els taxis o vehicles de lloguer amb conductor fins a nou places tenen un any per adequar-se a aquest nou reglament:

Els taxistes ja han presentat recurs a l'Audiència Nacional. Creuen que s'envaeixen competències del Ministeri de Foment i de les comunitats autònomes. Però sobretot, hi veuen el risc que es confongui els usuaris. Luis López, portaveu d'Antaxi, ha explicat a Catalunya Ràdio que podrien pensar que els VTC també es poden parar al carrer:

" Si es posen matrícules iguals a 2 vehicles, en aquest cas els VTC i els taxis, els ciutadans poden entendre que són dues activitats idèntiques, i no ho són. Això podria confondre els usuaris i fer-los creure que als VTC també se'ls poden parar pel carrer."

En canvi, Josep Maria Goñi, secretari general d'Unauto, avala aquest tracte d'igualtat amb el distintiu blau:

" Tant el taxi com el vehicle de lloguer amb conductor disposa d'una targeta de transport, per tant, el tracte no pot ser d'una altra manera que sigui igual"

A Barcelona ja es veuen alguns taxis amb la matrícula del darrere de color blau. Tots els taxis i vehicles de lloguer amb conductor de fins a nou places que ja estaven matriculats tenen fins a l'1 d'agost de l'any que ve de marge per adaptar les matrícules.

ARXIVAT A:
Mobilitat
Anar al contingut