Barcelona

Les "mares" d'acollida dels nens de la cola de Ciutat Vella

Mentre no es posa en marxa el centre de dia que havia d'estar a punt l'any passat per acollir-los, tres dones del barri han decidit ajudar-los com si fossin les seves mares

RedaccióActualitzat

Creix el nombre de joves que viuen als carrers de Ciutat Vella. Alguns no tenen lloc per dormir ni per menjar, perquè són majors d'edat i s'escapen de la tutela de l'administració. En total són una quarantena -- els menors d'edat habiten en centres d'acollida--, i bona part esnifen cola per evadir-se de la seva situació.

 

L'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat es van comprometre a posar en marxa un centre de dia per acollir-los l'any passat. El projecte va quedar ajornat i ara es preveu que podria estar actiu a finals d'aquest 2017. Mentre això no passa tres dones del barri han decidit donar-los un cop de mà com si fossin les seves mares.

Els han ofert casa seva com un lloc on acudir, per exemple, per dutxar-se, rentar la roba o menjar. Avui les "mares" han ajudat un dels nois a pagar una multa per un furt que va cometre i impedir que, amb l'acumulació de sancions, ingressés a la presó.

Les dones es posen en contacte amb alguns d'ells a través del mòbil. Als altres els poden trobar en una plaça propera a l'hort comunitari del Pou de la Figuera, on hi passen bona part del dia.

El Consorci de Serveis Socials, en què participen l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat, posa educadors socials al barri, però els veïns consideren que el que es fa és insuficient.

 

Veïns i entitats estan creant una plataforma de suport a aquests joves, des de la qual també demanen que s'acabi la forta presència policial que hi ha des de fa dues setmanes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut