Roma

Les manifestacions a Itàlia contra la política de Berlusconi acaben amb una quarantena de detinguts

L'oposició a les polítiques de Berlusconi també s'ha fet veure als carrers, on milers de manifestants han mostrat el seu rebuig. A Roma, les marxes, sobretot d'estudiants que protestaven contra la reforma universitària, han acabat amb aldarulls. Hi ha hagut una quarantena d'arrestats i més d'un centenar de ferits, segons fonts policials. Els manifestants han incendiat cotxes i contenidors, han llançat pintura i bombes de fum al Parlament italià i s'han enfrontat amb antiavalots de la policia per tot el centre de Roma, després que el primer ministre, Silvio Berlusconi, ha sobreviscut a la moció de censura per un marge de només tres vots. Es tracta d'un dels episodis més violents que s'han viscut darrerament als carrers de la capital italiana, un episodi "sense precedents", segons el diari "La Repubblica".

Actualitzat
La policia italiana i els manifestants que han protestat aquest dimarts contra el govern de Silvio Berlusconi han protagonitzat forts enfrontaments davant la seu del Senat i la plaça Venècia, al centre de Roma. La via del Corso, el carrer principal que condueix al centre històric i molt a prop de la casa i l'oficina de Berlusconi, ha estat escenari d'una batalla campal amb fum, gasos lacrimògens i cares plenes de sang.

Els agents han carregat durament contra centenars de persones que han intentat travessar el cordó policial instal·lat al voltant del palau Madama, seu del Senat, després que han llançat petards, pots de fum i pintura contra la cambra alta. Segons la policia, els aldarulls s'han produït perquè membres de grups anarquistes violents s'han barrejat amb els estudiants que protestaven.

Després de la càrrega policial, els manifestants s'han dispersat per les zones veïnes del Senat, com ara la plaça Navona i el Panteó, mentre que a la cambra alta s'han tancat totes les portes i els senadors no han sortir al carrer. Totes les paradetes de Nadal que s'instal·len a la plaça Navona han tancat davant els enfrontaments.

També als voltants del palau de Montecitorio, seu de la Cambra de Diputats, s'han produït aldarulls entre la policia i els manifestants, la majoria dels quals, estudiants que protestaven per la reforma universitària proposada per l'executiu. Tot plegat ha acabat amb una quarantena d'arrestats i més d'un centenar de ferits, entre els quals 57 agents i més de 50 manifestants.

Milers de persones s'han manifestat des de primera hora d'aquest dimarts al matí a Itàlia per protestar contra el govern de Silvio Berlusconi coincidint amb la votació de dues mocions de censura a la Cambra de Diputats que Il Cavaliere ha superat per només tres vots de diferència.

Les concentracions més importants s'han registrat a ciutats com Roma, Milà, Torí, Palerm, Catània, Càller o Bari. El centre de la capital italiana havia estat blindat per evitar que els manifestants accedissin a les zones limítrofes al Senat i a la Cambra de Diputats.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut