Madrid

Las Kellys demanen a Rajoy millores laborals i salarials

Les cambreres d'habitacions volen mesures concretes i positives per al col·lectiu

Actualitzat

Satisfacció del col·lectiu Las Kellys, les cambreres de pis dels hotels, després de la reunió que han mantingut a La Moncloa amb Mariano Rajoy.

Diuen que el president del govern s'ha compromès a estudiar les seves reivindicacions.

Ángela Muñoz, del col·lectiu Las Kellys:

"Els danys que patim, el volum de treball... L'hem trobat molt receptiu, ens ha escoltat i estem força satisfetes. I, si no, això continuarà. Continuarem amb la lluita fins que aconseguim solucions."

Reclamen una millora de les condicions laborals i salarials. Que els hotels les contractin directament i no a través d'empreses externalitzades. Que se'ls reconeguin malalties professionals, sobretot les musculars, o que tinguin dret a la jubilació anticipada, ja que moltes deixen de treballar abans per les lesions derivades de la seva feina. També reclamen millors convenis i més inspecció laboral.

Las Kellys ja han tingut diverses reunions amb partits polítics al Congrés, però fins ara les seves reivindicacions no s'han vist ateses. Ara, quan només falten uns mesos per a les cites electorals, volen mesures concretes i positives per al col·lectiu, com ha passat amb els pensionistes o funcionaris.

 

La feina de les cambreres d'habitacions és una feina dura en què es fan un munt d'hores i que sol comportar malalties i lesions freqüents. A més, es considera mal pagada. Però, tot i això, milers de dones a Espanya s'hi dediquen. Ara s'han agrupat en un col·lectiu anomenat Las Kellys, "las que limpian", bàsicament les habitacions d'hotels.

ARXIVAT A:
Precarietat laboral
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut