Bilbao

Les joventuts del PP reivindiquen que les seleccions espanyoles juguin a Euskadi

Els membres de Noves Generacions del País Basc volen aplaudir gols de la selecció espanyola als estadis de San Mamés o Anoeta, és a dir, a Euskadi. Les joventuts del Partit Popular denuncien el "sectarisme" dels governs nacionalistes i reivindiquen que els combinats estatals de les diferents disciplines esportives puguin disputar els seus enfrontaments amistosos i de competició davant d'espectadors bascos. Els joves del PP han constituït la plataforma Españako Selekzioa Bai per acabar amb aquesta situació "insostenible".

Actualitzat
La plataforma Españako Selekzioa Bai (Selecció Espanyola Sí) s'ha presentat amb un partit de futbol sala a Bilbao. Entre els jugadors, tots vestits amb samarretes on es podia llegir aquest lema, hi havia diversos dirigents populars del País Basc, com Camelo Barrio, Antonio Basagoiti i Carlos Urquijo.

Amb aquest acte reivindiquen que les seleccions espanyoles disputin els seus partits i competicions en territori basc, ja que segons denuncien això no passa des de fa dècades pel "sectarisme" dels governs nacionalistes.

El president de Noves Generacions del País Basc, Carlos García, ha recordat que "el primer enfrontament de la selecció espanyola de futbol de tota la seva història en territori espanyol va ser a Bilbao, l'any 1920". Els joves del PP també han reclamat "un final d'etapa de la Vuelta ciclista" a Espanya i la visita d'altres seleccions esportives, com les de bàsquet i handbol.
Anar al contingut