Les joies també pagaran el nou impost sobre els actius no productius
Les joies també pagaran el nou impost sobre els actius no productius

Joies i quadres a nom d'empresa, en el punt de mira de la hisenda catalana

Llum verda del Parlament al nou impost després d'una llarga tramitació que ha acabat endurint el projecte inicial

RedaccióActualitzat

Les joies i les antiguitats també pagaran el nou impost sobre els actius no productius. El Parlament ha donat, aquest dimecres, llum verda al nou impost, després d'una llarga tramitació que ha acabat endurint el projecte inicial. No hi haurà mínim exempt i el tipus màxim serà del 2,5%, com l'impost de patrimoni.

Els joiers hauran d'afegir, aviat, a les seves tasques habituals, la de subministrar a la Generalitat informació detallada sobre les compres de joies que facin empreses i entitats. I el mateix hauran de fer els venedors d'antiguitats i d'objectes d'art perquè, finalment, aquests béns també hauran de pagar el nou impost d'actius no productius.

Inicialment, només es volia fer pagar pels cotxes de luxe, els vaixells, les aeronaus i les propietats que estiguessin a nom d'empreses, però, que a la pràctica fossin d'ús particular. Però durant la tramitació parlamentària l'impost s'ha anat endurint.

El mínim exempt de 500.000 euros, del projecte inicial, s'ha eliminat; els 8 metres d'eslora que havien de tenir, com a mínim, les embarcacions, també. Ara, tots els béns hauran de pagar entre un 0,2 i un 2,75%, el triple del que preveia d'entrada aquest impost, fruit d'un pacte entre Junts pel Sí i la CUP.

La gran incògnita és saber quant es podrà recaptar amb el nou impost. Els experts adverteixen que això comportarà molt d'esforç a canvi de molts pocs diners. Però fonts del Departament d'Economia asseguren que no hi ha cap afany recaptatori, que allò que realment és vol evitar és que els béns es posin a nom d'empreses per tal d'estalviar-se l'impost de patrimoni; un objectiu que, de fet, ja tenen les inspeccions d'Hisenda.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut