Presentació de les IV Jornades d'Arqueologia de la Catalunya Central amb persones responsables del departament de Cultura, del Museu Diocesà i …
Presentació de les IV Jornades d'Arqueologia de la Catalunya Central amb persones responsables del departament de Cultura, del Museu Diocesà i Comarcal i del Centre d'Estudis Lacetans. 4 d'octubre de 2016. (Horitzontal)

Les IV Jornades d'Arqueologia de la Catalunya Central se centraran en les intervencions fetes al Solsonès

ACN Solsona.-Les IV Jornades d'Arqueologia de la Catalunya Central tindran lloc els dies 14 i 15 d'octubre al Museu Diocesà i Comarcal de Solsona. Enguany les Jornades volen reconèixer la tasca del Grup de Prehistòria del Solsonès (GPS), el Centre d'Estudis Lacetans (CEL), que celebra el seu 20è aniversari, i el Servei d'Arqueologia Municipal de l'Ajuntament de Solsona (SAMAS), que, al costat del Museu Diocesà i Comarcal de Solsona, són les entitats vertebradores de la investigació, preservació i difusió arqueològica al Solsonès. La iniciativa va néixer el 2010 amb la voluntat de posar a l'abast de professionals, investigadors i estudiants els resultats de totes les intervencions arqueològiques que es duen a terme cada dos anys al territori.

El primer dia de les Jornades tindrà lloc un monogràfic dedicat a la recerca arqueològica portada a terme durant els darrers anys a l'entorn del Prepirineu Central Català. Es faran tres ponències, algunes comunicacions i els debats corresponents que abasten des de la prehistòria fins a l'època medieval-moderna. El dia 15 es presentaran les comunicacions de les intervencions arqueològiques més rellevants de les 140 portades a terme durant el període 2014-2015 a les comarques de la Catalunya Central (Anoia, el Bages, el Berguedà, el Moianès, Osona i el Solsonès). Les ponències i comunicacions dels dies 14 i 15 pel matí es faran a la Sala dels Sants Màrtirs del Palau Episcopal de Solsona, i la ponència i les comunicacions de la tarda del dia 15 es faran al Saló de les Homilies d'Organyà, a la Biblioteca Carles Morató. El dia 15 a la tarda, per cloure les Jornades, es realitzarà una visita guiada als jaciments arqueològics de Castellvell i Sant Esteve d'Olius. Enguany, com a novetat, es podran conèixer mitjançant pòsters instal·lats a l'entrada del Museu, els resultats d'altres treballs o estudis arqueològics de la Catalunya Central.

Anar al contingut