Dos dels cossos de víctimes del sinistre recuperats aquest dilluns.
Dos dels cossos de víctimes del sinistre recuperats aquest dilluns.
Bangkok

Les investigacions descarten cap atac terrorista en l'accident de l'avió d'AirAsia

Les caixes negres de l'avió d'AirAsia que es va estavellar al mar de Java a finals de desembre no aporten proves que s'hagués perpetrat un atemptat

Actualitzat

Les caixes negres de l'avió d'AirAsia que es va estavellar al mar de Java a finals de desembre amb 162 persones a bord no aporten proves que s'hagués perpetrat cap atemptat terrorista contra l'aparell. "No hi ha signes d'activitat terrorista fins ara", ha assegurat el cap de l'equip investigador, l'indonesi Mardjono Siswosuwarno.

La caixa negra, que guarda el registre de les comunicacions de l'avió, només conté les veus dels pilots i, segons Nurcahyo Utomo, un altre dels investigadors, no s'hi sent "cap so de trets o explosions", la qual cosa fa concloure als investigadors que, per ara, es pot "eliminar la possibilitat de terrorisme".

L'avió del vol QZ8501 d'AirAsia va enlairar-se de Surabaya, a Java, la matinada del 28 de desembre i tenia previst aterrar unes hores més tard a Singapur, però va caure al mar uns 40 minuts després d'haver sortit. Al seu interior hi viatjaven, entre passatges i tripulació, 155 indonesis, tres sud-coreans, un britànic, un francès, un malaisi i un ciutadà de Singapur.

Anar al contingut