Una esllavissada va fer caure aquest autobús al riu a la ciutat de Chosica, a l'est de Lima (Reuters)
Una esllavissada va fer caure aquest autobús al riu a la ciutat de Chosica, a l'est de Lima (Reuters)
Lima

Les inundacions al Perú causen 62 morts i 60.000 damnificats

Les pluges torrencials provoquen esllavissades i desbordaments de rius

RedaccióActualitzat

Les inundacions al Perú han causat la mort de 62 persones des del mes de desembre. Hi ha hagut onze desapareguts i 60.000 damnificats. Només als últims tres dies han mort dotze persones. Al país hi ha una de les pitjors onades de pluges torrencials dels últims anys. Això provoca inundacions, esllavissades i desbordaments de rius que, a més dels danys personals, s'emporten cases, inunden conreus, malmeten infraestructures i compliquen la mobilitat.

Davant d'aquesta situació, les autoritats han suspès les classes a les escoles de Lima i de l'entorn i han ordenat restriccions del consum d'aigua per evitar contaminacions i infeccions. També han suspès els treballs que es facin a la vora del riu Rímac pel perill de desbordaments. El president peruà, Pedro Pablo Kuczynski, ha demanat serenitat i prudència, i ha reclamat als ciutadans que "tinguin fe" perquè el govern s'està ocupant de l'emergència.

L'arrel del problema és l'augment de la temperatura a la costa del Pacífic, que dóna força al fenomen d'El Niño. En aquesta estació de pluges, que va començar al desembre, els episodis de pluges torrencials s'han anat succeint i podrien allargar-se encara un parell de setmanes més, fins a finals de mes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut