El Prat de Llobregat

Les intervencions de cocaïna a l'aeroport del Prat cauen a la meitat respecte al 2008

Els narcotraficants no veuen en l'aeroport del Prat una via d'entrada atractiva per a la seva droga. Si més no així ho reflecteixen el nombre d'intervencions de cocaïna a la duana. Segons les dades de la Guàrdia Civil, el material decomissat s'ha reduït a més de la meitat durant els primers sis mesos de l'any respecte a la mitjana de l'any anterior. Durant tot el 2008 es van recuperar prop de 400 quilos de cocaïna, mentre que en el primer semestre se n'han intervingut només 80. Aquest any s'han detingut 23 persones per aquest fet, mentre que l'any passat se'n van detenir 91.

Actualitzat
El comandant Pizarro, cap de la Unitat de la Guàrdia Civil de l'aeroport, explica a Catalunya Ràdio que la baixada de la demanda interna és un dels factors que propicia aquest descens.

Les intervencions de droga a l'aeroport són pràcticament diàries, i els mètodes per intentar passar-la són molt variats, des de liquada i impregnada a la roba, fins a amagada a l'interior d'envasos de perfum o menjar. La droga arriba habitualment de l'Amèrica Llatina o de l'Àfrica central, on s'hi fan escales.
Anar al contingut