Madrid

Les immigrants víctimes de la violència masclista tenen sis vegades més risc de ser assassinades

Les víctimes de la violència masclista ho tenen encara pitjor si són dones immigrades. Segons un estudi d'Amnistia Internacional, tenen sis vegades més risc de morir assassinades que no pas les víctimes espanyoles, un fet que l'organització atribueix als "obstacles" per accedir als recursos que estableix la llei integral contra la violència de gènere i les dificultats per ser autònomes econòmicament i d'accés a la justícia. La denúncia arriba abans que, aquest 25 de novembre, es commemori el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència de la Dona.

Actualitzat
La falta d'intèrprets a les dependències judicials i policials és un dels inconvenients amb què topen aquestes víctimes, un fet que denuncia Amnisita Internacional, que recorda que la llei "suposadament" garanteix aquest dret a les dones estrangeres. També consideren "curiós" que en algunes comunitats auònomes  s'hagin "retornat" les partides pressupostàries destinades a aquest servei.

Pel que fa a l'autonomia econòmica, la llei només garanteix a les víctimes la "residència en exclusiva" i no un permís de treball, de manera que "moltes dones tornen amb el seu agressor per la precàrica situació ecònomica en què es troben".

El document que ha difós l'ONG també recull testimonis d'advocats d'ofici , com un que va dir a una dona: "Et podries haver aguantat, com va fer la teva mare".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut