Portada del 324.cat.
Portada del 324.cat.

Les imatges de l'atac d'un grup de falangistes a la seu de la Generalitat a Madrid, la notícia més vista del 2013 al 324.cat

Les imatges de l'atac d'un grup de falangistes a la seu de la Generalitat a Madrid és la notícia més vista del 2013 al 324.cat.

Eva VarasActualitzat

Corrupció, procés sobiranista, consulta, crisi, atur... Són els grans titulars de la majoria de resums que aquests dies ofereixen tots els mitjans. També nosaltres hem elaborat un resum en què, en forma de cronologia, us presentem els fets als quals els periodistes hem col·locat l'etiqueta de "més rellevants".

Però, ¿coincideixen aquests grans titulars amb el que vosaltres més heu llegit i mirat al llarg dels últims 356 dies? La resposta més sincera és que normalment no. Tot i que a vegades es produeixen estranyes coincidències.

Aquest any, la notícia més vista del 324.cat és un vídeo. Sí, un vídeo relacionat amb el procés sobiranista, que tantes portades ha ocupat el 2013, i en el qual surten polítics, i que és probablement un exemple molt gràfic de la tensió amb què determinades persones i sectors viuen el procés sobiranista de Catalunya. Es tracta de les imatges de l'atac d'un grup de falangistes a la seu de la Generalitat a Madrid durant la Diada de Catalunya.

La segona notícia també està relacionada amb els sentiments que Catalunya desperta a la resta de l'Estat i també està relacionada amb un vídeo, el que una jove andalusa va penjar a YouTube per denunciar "el rebuig injustificat i agressiu que té tanta gent contra els catalans".

I encara més sobre el procés sobiranista, perquè en tercer lloc del rànquing hi trobem el primer tast de la gigafoto de la Via Catalana, que el passat 11 de Setembre va mobilitzar milers de catalans a favor de la independència.

Fins aquí l'estranya coincidència, que no ho és tant si tenim en compte que el procés sobiranista s'està vivint molt intensament i activament per la societat catalana, és a dir, per tot vosaltres, que sou els qui ens llegiu.

Però en el quart lloc trobem la primera sorpresa, la notícia de successos sobre el mosso que volia disparar a un porc de senglar en ple centre de Barcelona i que va ferir per error un company.

En cinquè lloc, encara més, la confusió al voltant de si WhatsApp deixava o no de ser un servei gratuït.

I encara més, perquè la sisena notícia més llegida de l'any al 324.cat és un sorprenent cas d'esclavisme a casa nostra: un pagès català que va comprar una dona subsahariana per 6.000 euros.

A continuació un succés que va commocionar el món de l'esport i que no es va deslliurar de la polèmica. La mort del jove porter del Girona Nil Marín i l'emotiva carta que el seu pare va fer arribar al president del Xàtiva per retreure-li que no volgués fer un minut de silenci en memòria del seu fill.

En vuitena posició trobem un altre vídeo. El de la compareixença íntegra de la representant de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, Ada Colau, al Congrés amb motiu d'un debat sobre la reforma hipotecària. Aquell dia, Colau, visiblement emocionada, va qualificar de "criminal" un representant de l'Associació Espanyola de la Banca que també participava en el debat.

En novè lloc, una notícia d'aquelles divertides que ajuden a passar un any tan dur com el que acabem de deixar enrere. La d'un empleat de banca alemany que va transferir per error 222 milions d'euros perquè es va adormir sobre la tecla 2 del seu ordinador.

I tanquem el rànquing amb una altra notícia de successos que va aixecar força polseguera. Els Mossos van haver d'avortar una detenció al Turó de la Peira de Barcelona després que un centenar de persones els envoltessin i increpessin.

Fins aquí el vostre resum de l'any, el que els usuaris del 324.cat heu anat construint al llarg del 2013.

Anar al contingut