San Fernando de Henares

Les fotos que presenta un dels acusats d'Altsasu per rebatre la Guàrdia Civil

Adur Ramírez de Alda diu que no era al bar la nit dels fets, mentre que el tinent assegura que el va agredir i que duia una samarreta vermella

RedaccióActualitzat

La presència o no d'Adur Ramírez de Alda, un dels vuit acusats d'Altsasu, al bar Koxka el dia de la suposada agressió ha estat un dels punts de controvèrsia de les dues primeres jornades del judici.

Mentre que el jove va declarar el primer dia que aquella nit no era al bar, el tinent de la Guàrdia Civil va sostenir aquest dimarts tot el contrari: diu que el recorda i que el va agredir.

Segons la versió d'Adur Ramírez de Alda, aquell dia va estar en un sopar de comiat d'un amic, se'n va anar a un partit de pilota basca retransmès per ETB i després a casa a dormir. El tinent però manté que el jove el va reconèixer i que recorda que vestia de vermell. Un vermell 'ataronjat', va especificar aquest dimarts.

Per intentar desmuntar aquesta versió, la defensa ha mostrat aquest dimecres dues imatges d'aquella nit que mostren que Adur Ramírez de Alda vestia un jersei fosc. La primera és del sopar de comiat del seu amic. La prova ha estat admesa al judici però les acusacions sostenen que podria haver estat trucada.
 

 

La defensa diu que la foto va ser presa pocs minuts abans de les 10 de la nit del 14 d'octubre de 2016 i en difón les metadades.

 

 

La segona imatge correspon a la retransmissió en directe del partit de pilota basca d'ETB. Entremig del públic hi ha Adur Ramírez de Alda vestit igualment de fosc, com a la fotografia anterior. Aquesta ha estat rebutjada pel tribunal perquè "no procedeix", segons assegura l'advocada del jove.

Totes dues escenes -el sopar i el partit- són seguides i acaben cap a quarts d'una del matí, quan Adur -diu- se'n va anar a casa. El jove va declarar que se'n va anar a dormir i que es va assabentar el dia següent de la baralla al bar Koxka, que va tenir lloc cap a les cinc del matí.

Els vuit suposats agressors s'enfronten a penes d'entre 50 i 62 anys i mig de presó per delictes de terrorisme.

Notícia relacionada: Quin és l'origen del cas Altsasu: els advocats ho analitzen

ARXIVAT A:
Altsasu
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut