Sortida 5 de la Ronda de Dalt
Barcelona

Les fortes tempestes obliguen a tallar accessos a la Ronda i provoquen inundacions

RedaccióActualitzat

Després d'uns dies de calor intensa, de sobte, ha arribat la pluja. Han estat pluges especialment intenses en diversos punts del país, per la qual cosa Protecció Civil ha activat l'alerta del pla Inuncat, que s'ha rebaixat a prealerta a la tarda.

El 112 ha rebut 272 trucades durant aquest episodi, sobretot al Barcelonès i el Bages. Segons el subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, a Catalunya Informació, les ciutats de Barcelona i Badalona són les que més incidències han acumulat.

A Barcelona, els bombers han hagut de fer una quarantena d'intervencions.

"El Barcelonès acumula dos terços de les incidències que el 112 ha registrat. Més de 200 trucades especialment entre les 9 i les 10 del matí. És el període que ha acumulat el major nombre de trucades i incidències."

Les pluges han afectat la mobilitat. Els accessos 1, 2 i 3 de la Ronda de Dalt, direcció Llobregat, s'han obert després d'unes dues hores tallats.

 

A més, s'ha vist afectat l'Aeroport del Prat, però sense incidències destacables. La pluja ha obligat a ajustar puntualment alguna ruta i horari de vols.

Segons Delgado, l'aigua també ha provocat problemes a l'Hospital Vall d'Hebron, on s'ha acumulat aigua a la zona d'urgències generals.
 

 

A alguns pacients els han hagut de traslladar a altres dependències de l'hospital, sense que s'hagi registrat cap situació greu. També s'han reprogramat algunes proves de ressonància magnètica del recinte hospitalari i cirurgies del Parc Sanitari Pere Virgili. 

10 litres en 10 minuts a Vallirana

Les tempestes han deixat més de 40 litres per metre quadrat a Badalona en mitja hora, fet que ha provocat la inundació del pas sota vies de Renfe a l'avinguda Martí Pujol i ha provocat un col·lapse important en servei d'autobusos de la ciutat.

Els aiguats també han acumulat més de 31 litres per metre quadrat en 30 minuts a Castellbisbal, al Vallès Occidental, i més de 23 a Vallirana, al Baix Llobregat, on s'han recollit deu litres en només 10 minuts. 

A Barcelona, s'ha registrat 34 litres en mitja hora.

Les pluges han provocat l'increment de les rieres al Maresme, on Protecció Civil demana precaució a l'entorn dels cursos fluvials. 

La intensa calor d'aquests dies, combinada amb l'aire fred que s'ha concentrat en les capes altes de l'atmosfera, ha propiciat el patac que aquest dilluns al matí ha sorprès molts ciutadans en diversos punts del país.

ARXIVAT A:
El temps
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut