Olot

Les fortes tempestes de dimecres a la tarda deixen més de 120 l/m² a la Garrotxa

La pluja intensa ha provocat esllavissades i s'ha circulat amb pas alternatiu a l'A-26

Actualitzat

Tarda de pluges, que han estat especialment fortes a la Garrotxa i al Montsià. A Olot han caigut 115,2 l/m² i 122 l/m² a l'observatori del barri de les Fonts. En només mitja hora, han caigut prop de 74 litres per metre quadrat. Aquestes quantitats són equivalents a una vuitena part de les precipitacions que hi ha en tot un any. No hi ha, però, cap ferit. La quantitat de pluja més important a la Garrotxa s'ha recollit a Castellfollit de la Roca amb 132 l/m².

 

Dues llars d'infants evacuades

Com a conseqüència d'aquestes pluges, s'han evacuat de manera preventiva dues llars d'infants olotines. Diversos baixos i subterranis s'han vist afectats per l'aigua, a més del sistema de clavegueram i algunes vies urbanes.

Imatges de l'entrada de l'escola Bisaroques, Olot (Quicu Garrigós)

Els ruixats han obligat els bombers a fer 107 serveis per inundacions entre les quatre i dos quarts de set de la tarda, 101 dels quals han estat a la Garrotxa. Pel que fa a les trucades al telèfon 112, se n'han rebut un total de 133, de les quals 113 s'han fet a Olot.

En alguns punts, com ja va passar aquest dimarts a ponent, les pluges han anat acompanyades de calamarsa.

Activada l'alerta Inuncat

Protecció Civil ha activat l'alerta Inuncat per les pluges intenses i recomana minimitzar els desplaçaments mentre durin aquestes precipitacions.

La pluja intensa ha provocat esllavissades i s'ha circulat amb pas alternatiu a l'A-26, a l'alçada d'Olot.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut