Cabrils

Les fortes pluges obliguen a tallar l'R1 de Rodalies i la carretera N-II

L'autopista C-32 s'ha hagut de tallar parcialment per l'aigua acumulada a la calçada i hi hagut cotxes arrossegats per l'aigua i talls en el subministrament elèctric

RedaccióActualitzat

Les pluges que han caigut amb intensitat a diverses comarques de Catalunya han motivat 911 trucades al 112. D'aquestes trucades, 766 s'han fet des del Maresme, la majoria des de Vilassar i Premià, i la resta, des del Barcelonès, 77, i, ja en una quantitat molt menor, des d'altres comarques.

Els bombers van fer més de 300 actuacions, la majoria per petites inundacions a diferents poblacions del Maresme. I és que els principals problemes, amb diferència, s'han concentrat al Maresme, on, per exemple, cap a les vuit del vespre, després de quatre hores de pluja, s'ha arribat als 220 litres a Cabrils –70 només en 30 minuts–, als 204 a Vilassar de Mar, als 132 a Premià de Mar i als 89 a Cabrera de Mar.

La carretera N-II es va haver de tallar i hi va haver afectacions a l'R1 de Rodalies de Renfe durant una bona part de la tarda, tot i que després s'ha restablert la circulació. Hi va haver més de 800 trucades al 112 i molts baixos van quedar inundats. També hi va haver afectacions en el servei d'electricitat, que es van anar resolent gradualment al llarg de la nit. En resum, una jornada que tardarà a oblidar-se al Maresme.

Durant una bona part de la tarda d'aquest dimecres s'ha hagut d'interrompre la línia R1 de Rodalies entre Premià i Mataró i també s'ha tallat la carretera N-II entre Premià i el Masnou:

L'autopista C-32 s'ha hagut de tallar parcialment aquest dimecres per l'aigua acumulada a la calçada.

També hi va haver automòbils que van ser arrossegats per la riera i van anar a parar al mar.


A Cabrils, on han caigut 170 litres, la riera baixava amb força aigua i ha arrossegat cotxes. La pressió de l'aigua també ha fet caure un mur de contenció, tot i que no hi ha ferits. De fet, les intervencions que han hagut de fer els bombers han estat per inundacions de baixos i per ajudar algun conductor que tenia problemes amb el cotxe aparcat. L'aigua ha baixat amb força per la riera i per alguns carrers, com mostren aquests vídeos.

També hi ha hagut afectacions en el servei d'electricitat, que es van anar resolent gradualment al llarg de la nit.

Interrompuda l'R1

La pluja també ha obligat a interrompre la circulació de trens a la línia 1 de Rodalies poc abans de les set de la tarda. La interrupció és entre les estacions del Masnou i Mataró.

 

La circulació en aquesta línia s'ha restablert, en via única, cap a les vuit del vespre, i en doble via, mitja hora més tard, però encara amb importants retards.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut