València

Les fortes pluges al País Valencià provoquen inundacions i problemes a les carreteres i el transport ferroviari

Les pluges caigudes en les últimes hores al País Valencià han provocat inundacions, talls de carreteres i problemes en el transport ferroviari. Fins a 160 litres per metre quadrat han caigut en alguns punts de la província de València. Tot plegat ha provocat el desbordament del barranc dels Frares, a Godella, i inundacions en immobles i baixos del barri del Barranquet d'aquesta població de l'àrea metropolitana de València. La Generalitat Valenciana ha desactivat ja la preemergència per pluges a tota la comunitat autònoma.

Actualitzat

Les precipitacions han obligat també a tallar la carretera de Rocafort i han provocat talls ocasionals de trànsit a la Línia 1 del metro, per problemes amb el subministrament elèctric. L'alcalde de Godella, Salvador Soler, ha criticat que l'avís de preemergència del govern valencià ha arribat quan el barranc "ja s'havia desbordat i diverses vivendes i baixos ja estavan inundats".

Soler també ha recordat que l'Ajuntament que dirigeix reclama des de l'any 2003 una reunió amb la Conselleria de Medi Ambient perquès es duguin a terme les obres de connexió des del Barranquet i Palmaret, que considera són "capitals" per evitar desbordaments.

A banda, també hi ha hagut problemes al transport ferroviari. Fins a vuit trens de llarg recorregut entre Barcelona, València i Alacant han quedat afectats per una caiguda de tensió del subministrament elèctric. Tot plegat, ha afectat uns 2.700 passatgers.

Mentrestant, a Jaén, a Andalusia, han suspès la recerca dels dos homes que anaven en un tot terreny i que va ser arrossegat per la crescuda del riu Guadalimar. De moment, només s'ha pogut trobar el vehicle. A més dels dos desapareguts, ha mort un home de 67 anys que també va arrossegar l'aigua al municipi de Chilluévar.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut