Pakistan

Les forces de seguretat pakistaneses, a punt per entrar a la Mesquita Vermella d'Islamabad

Les forces d'assalt pakistaneses es mantenen en alerta per entrar a la Mesquita Vermella d'Islamabad, tot i que s'ha relaxat el toc de queda a la zona de la mesquita per permetre les pregàries dels veïns durant unes hores. El setge al temple fa més de 24 hores que dura i els fets es podrien precipitar en qualsevol moment, tot i que la policia té la consigna d'evitar un bany de sang. De moment, sembla que s'han començat a enderrocar les muralles del temple. Aquesta nit, s'han tornat a sentir intercanvis de trets i algunes explosions. Les autoritats, que exigeixen la rendició incondicional dels extremistes, esperen que hi pugui haver una sortida pacífica al conflicte. Els estudiants tancats, seguidors del règim talibà, mantenen el seu pols al règim de Pervez Musharraf.

Actualitzat
Les autoritats de la capital pakistanesa han anunciat que es rebaixaria el toc de queda a la zona al voltant de la Mesquita Vermella durant un període de tres hores però les forces d’assalt no abaixen la guàrdia i la tensió segueix als voltants del temple. Segons ha informat la cadena pakistanesa GEO, es tracta d'una mesura adoptada per l'administració amb la finalitat de facilitar als ciutadans la realització de les seves pregàries de divendres.

Tot i que tres estudiants que es trobaven a l'interior de les instal·lacions de la mesquita s'han rendit a les autoritats, un dels líders ha assegurat que els atrinxerats “prefereixen la mort a la rendició”.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut