Un soldat egipci patrulla per un carrer en una operació per detenir partidaris de Mursi.
L'exèrcit intervé en les detencions de partidaris de Mursi. (Foto: EFE)
El Caire

Les forces de seguretat assalten Kerdasah i deté 48 membres de grups islamistes

La tensió torna a Egipte. Les forces de seguretat s'han enfrontat aquesta matinada a grups armats islamistes als afores del Caire. Els combats s'han originat quan l'exèrcit i la policia han assaltat la ciutat de Kerdasah per detenir diferents sospitosos d'haver atacat una comissaria el mes passat. Els enfrontaments han acabat amb un policia mort i 48 detinguts.

RedaccióActualitzat
Tornen els episodis violents a Egipte. Aquesta matinada, l'exèrcit i la policia han assaltat la ciutat de Kerdasah, a la perifèria del Caire, per buscar-hi activistes islamistes. Segons la versió oficial, l'operació, amb desplegament de tropes i helicòpters, té per objectiu "netejar la població d'elements terroristes". El tiroteig que hi hagut prop de la comissaria ha acabat amb un policia mort i 48 persones detingudes. Les mateixes fonts han assenyalat que les forces de seguretat s'han fet amb el control dels carrers principals, que fins ara estava en mans dels Germans Musulmans i d'altres grups islamistes,

La comissaria de policia de Kerdasah la van atacar el 14 d'agost. Una desena de policies hi van morir. L'acció va passar després de la violenta repressió dels partidaris del president deposat, l'islamista Mohamed Mursi, el 3 de juliol. En pocs dies van morir un miler de persones, la majoria partidaris de Mursi, que reclamaven el retorn del president destituït.

Des de llavors, Egipte està immers en una greu crisi política. La fiscalia acusa Mursi i 14 persones més d'incitar a l'assassinat i a actes de violència per les protestes del desembre del 2012, al·legant que van mobilitzar simpatitzants dels Germans Musulmans perquè ataquessin els manifestants antigovernamentals.
 
Anar al contingut