Barcelona

Les festes de Gràcia redueixen un 15% el pressupost per les retallades

Falten deu dies perquè comenci una de les festes més esperades pels barcelonins: la festa major de Gràcia. Això sí, aquest any, amb una passada de tisores per culpa de la crisi. La Generalitat ha reduït el pressupost un 15%, però l'Ajuntament manté la seva dotació. Tot i això, el programa és ampli i variat. Com sempre, el motiu central és el concurs de carrers engalanats, que aquest any n'afegeix dos, i en total seran dinou. Activitats gastronòmiques, folklòriques, teatrals... i molta música. Entre el 15 i el 21 d'agost, els carrers de Gràcia s'ompliran de músiques de tota mena.

Actualitzat
El pressupost de les festes de Gràcia serà aquest any de 376.000 euros, un 15% menys que el 2010. Així ho ha anunciat el president de la Fundació Festa Major de Gràcia, Ricard Estruch, durant la presentació de les festes d'aquest any. Des de la fundació han encaixat la reducció amb comprensió, però ha demanat una "major protecció" a aquesta festa, l'any que s'han anunciat patrulles conjuntes de Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana, que vetllaran perquè les festes transcorrin en un ambient de civisme i respecte.

Per fer front a la baixada d'ingressos, els organitzadors han instaurat una nova modalitat de finançament popular amb la qual els particulars o les empreses que ho desitgin podran fer una donació a la festa a canvi d'una deducció del 25% en la declaració de la renda.

Més carrers engalanats

Amb aquesta reducció, els organitzadors han d'afrontar els 912.000 euros que costa la decoració dels dinou carrers, dos més que l'any passat per la participació de Joan Blanques, Ciudad Real i Camprodon i la retirada del carrer Bruniquer.

Com sempre, però, el plat fort de les festes serà la música, amb actuacions de cantants i grups diversos. Lucky Guri, Brams, Roger Mas, Joan Isaac o Le Petit Ramon són només una mostra de les opcions musicals que podeu consultar al web festamajordegracia.cat

Els organitzadors també han destacat que aquest any serà "una festa més diürna que nocturna", motiu pel qual es mantindran els límits horaris imposats l'any passat: a les dues de la matinada en dies laborables i a les tres en cap de setmana per respectar el descans dels veïns.

La festa major de Gràcia, la més popular de la ciutat, donarà el tret de sortida el pròxim dia 15 amb el pregó de la periodista Laia Ferré i reunirà més de 600 activitats fins a la seva cloenda, el dia 21 d'agost.
Anar al contingut