Una farmàcia
Una farmàcia
Madrid

Les farmàcies d'algunes comunitats autònomes reclamen que el govern els hi paguin els medicaments

El sector farmacèutic de Castella-la Manxa, les Balears i de La Rioja han reclamat als governs de les seves comunitats autònomes que els paguin els medicaments que els hi deuen, perquè si no ho fan no podran afrontar els pagaments dels distribuïdors. Si finalment no poden pagar, i podria haver-hi desabastiment de medicaments. Algunes farmàcies estan valorant la possibilitat de fer una jornada de vaga.

Actualitzat
Les 1.300 farmàcies de Castella-la Manxa han de cobrar 125 milions d'euros, i ja han alertat que, si no cobren, no podran complir els calendaris de pagament a les distribuïdores i hi podria haver desabastiment de medicaments. Un cas similar passa a les illes Balears, on les més de 400 farmàcies arrosseguen un deute de 30 milions d'euros. Les farmàcies estan valorant de tancar algun dia a la setmana per pressionar el govern de José Ramón Bauzá. I a La Rioja, les farmàcies ja fa un mes que no cobren de l'administració.

Pajín creu que s'arribarà a un acord immediatament

La ministra de Sanitat, Leire Pajín, ha sortit al pas i ha dit que les farmàcies tenen una "funció social fonamental", i creu que s'arribarà a un acord de "manera immediata". Pajín ha recordat que les farmàcies "formen part del sistema nacional de salut, i si no existissin, molts ciutadans no tindrien accés als medicaments". També ha assegurat que preocupa el govern i s'ocupa de garantir aquesta prestació. La ministra ha explicat que "hi ha diàleg en molts governs de comunitats autònomes" i confia "que arribaran a un acord de forma immediata".

Anar al contingut