Barcelona

Les famílies nombroses denuncien que el copagament les discrimina

La FANOC assegura que ha rebut "amb gran sorpresa" el reial decret que regula el nou copagament sanitari "i en què no hi ha ni una sola referència a les famílies nombroses, col·lectiu que quedaria al marge de la nova distribució de la despesa farmacèutica, segons havia anunciat oficialment el mateix ministeri".

RedaccióActualitzat
En el comunicat, l'associació també denuncia que "el nivell d'ingressos fixat no segueix el criteri de renda per càpita, cosa que penalitza les famílies amb més fills".

"Es parla de límits de renda d'entre 18.000 i 100.000 euros anuals, de manera genèrica, però és evident que aquestes rendes es tradueixen en un poder adquisitiu molt diferent segons la mida de la família: no és el mateix una renda de 50.000 euros per a una persona sola que per a una família amb 5 fills ", ha afirmat la presidenta de la Federació Espanyola de Famílies Nombroses, Eva Holgado.

La FANOC considera que "s'està donant l'esquena als que més contribueixen que es mantingui el sistema de la Seguretat Social perquè tots els ciutadans puguin comptar amb una assistència sanitària, pensions, etc".

L'entitat destaca que les famílies nombroses estan aportant "actius, futurs cotitzants, i són els que, amb la seva feina i les seves cotitzacions, garantiran el sistema del qual es beneficiaran tots els ciutadans".

"Amb la greu crisi demogràfica i econòmica, no té sentit castigar les famílies nombroses, que són les que veritablement poden dinamitzar l'economia, en aportar capital humà, bàsic per al desenvolupament econòmic", ha afegit Holgado.

Per l'associació, el copagament significa un "nou obstacle" per als que vulguin tenir més fills i "és no afavorir la natalitat, quan més ho necessitem".

Per això, la FANOC demana al govern espanyol que revisi el criteri de les rendes "per establir un sistema just que reflecteixi de manera real la capacitat econòmica de cada família i cada ciutadà, ja que tal com apareix en el reial decret les famílies amb més fills resulten clarament penalitzades".
Anar al contingut