Barcelona

Les famílies participen en un homenatge als afores de Le Vernet en record a les víctimes

La majoria de familiars de passatgers de nacionalitat espanyola han tornat aquesta mateixa nit cap a casa

RedaccióActualitzat

Una placa i una desena de banderes hissades en representació de les nacionalitats de les víctimes. Aquest ha estat l'homenatge que s'ha fet al pavelló polivalent de la localitat de Le Vernet, en presència de 250 familiars dels 150 passatgers del vol de Germanwings que s'han desplaçat fins els Alps francesos. 

Un grup de familiars de les víctimes catalanes arribaven aquest dijous al matí a Marsella en un avió especial de la companyia Lufthansa. Era un grup de 64 persones acompanyats de psicòlegs, infermeres i metges. A aquest grup se li ha afegit, a la tarda, la resta de familiars de les víctimes catalanes que han preferit viatjar per carretera amb autobusos. Eren un total de set autobusos, que van sortir dimecres a la nit de Castelldefels.

Més enllà d'aquest gest simbòlic, la visita té l'objectiu de mostrar als familiars el lloc on va caure l'avió, però també oferir-los un espai i una estona de recolliment perquè es puguin acomiadar dels seus sers estimats. La seguretat per evitar l'entrada de periodistes en aquest espai ha estat en tot moment garantida, així com l'ateció de psicòlegs, que els han acompanyat en el procés de dol. 

La majoria dels familiars de passatgers de nacionalitat espanyola han tornat a la nit cap a casa en vols contractats per Lufthansa. Només una desena han acceptat quedar-se a França. Alguns d'ells han començat a demanar responsabilitats o han qüestionat la selecció dels pilots.  

A la quarantena de familiars que s'han quedat aquí, la Generalitat i el govern espanyol els han reunit a Castelldefels per explicar-los les últimes novetats de la investigació.

Les tasques de rescat

Mentrestant, a primera hora d'aquest dijous, s'han reprès les feines de rescat a la zona on va caure l'avió de Germanwings. El gran dispositiu humà i tècnic que participa en la recerca haurà d'afrontar novament les dificultats que representa accedir a un lloc molt complicat, a gairebé 2.500 metres d'alçada i en condicions meteorològiques adverses.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut