Madrid

Les famílies gasten 1.000 euros menys de mitjana que fa un any

L'any 2012 la despesa mitjana de les llars espanyoles va baixar un 3,4% respecte a un any abans. Segons l'Institut d'Estadística, es va reduir més d'un 20% la despesa en la compra de vehicles, i al voltant d'un 10% la compra d'articles de vestir i calçat i de paquets vacacionals. En canvi, la despesa familiar es va incrementar a les partides de transports i electricitat.

RedaccióActualitzat
L'any 2012 la despesa mitjana de les llars espanyoles va baixar un 3,4% respecte a un any abans. De mitjana, cada família es va gastar uns 28.100 euros, gairebé 1.000 euros menys en un any. La despesa per persona a l'estat espanyol va ser d'11.000 euros, mentre que a Catalunya va superar els 11.800 euros de mitjana.

Segons l'Institut d'Estadística, es va reduir més d'un 20% la despesa en la compra de vehicles, i al voltant d'un 10% la compra d'articles de vestir i calçat i de paquets vacacionals. En canvi, la despesa familiar es va incrementar a les partides de transports i electricitat.

Pel que fa a la distribució de la despesa familiar, més del 32% del pressupost total de les llars es va destinar a pagar la vivenda, aigua i electricitat, i més del 14% va ser per pagar aliments i begudes.

Es dóna el fet que a les llars on el cap de família té feina s'ha reduït la despesa un 4%, mentre que en aquelles on està jubilat, s'ha incrementat prop d'un 1%.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut