La roda de premsa que han fet els activistes al bloc de Salt aquest dissabte, on han donat a conèixer la nova data de desallotjament.
Veïns i activistes han organitzat una roda de premsa davant mateix de l'edifici per donar a conèixer la nova data de desallotjament. (Foto: ACN)
Salt

Les famílies del bloc de Salt continuaran "lluitant" tot i la nova data de desallotjament prevista per dimecres

Les catorze famílies que hi viuen han decidit no tirar la tovallola. Volen resistir com a mínim fins al 5 de desembre, quan el Parlament ha de votar una proposta per aturar la seva expulsió i buscar opcions de reallotjament. Demanen a CiU que s'hi sumi i així demanar d'urgència al jutjat que prorrogui l'ordre de desallotjament.

RedaccióActualitzat

Si no hi ha res que ho aturi, dimecres que ve, dia 27, es desallotjarà el bloc d'habitatges de Salt. Així ho ha comunicat el jutjat de Girona a les catorze famílies que l'ocupen. La notícia ha caigut com una galleda d'aigua freda a l'immoble perquè no s'esperava una data tan imminent. Tot i així, els seus ocupants han decidit lluitar i resisitir el màxim temps possible a l'espera que el seu cas arribi al Parlament.

En el pròxim ple, els dies 4 i 5 de desembre, es votarà una proposta d'Esquerra, amb el suport d'iniciativa i la CUP, que demana que es pari el desallotjament i que es reallotgi les famílies en pisos de la Sareb amb un lloguer social. La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca demana a CiU que s'hi sumi, de manera que dilluns es pugui presentar d'urgència la proposta al jutjat per demanar una pròrroga del desallotjament.

L'ordre de desallotjament d'aquest immoble es va ajornar el 16 d'octubre, després que el Tribunal Europeu de Drets Humans va sol·licitar al govern d'Espanya informació sobre la situació de dues de les famílies allotjades. Una vegada complert el tràmit, que passava per assegurar els drets fonamentals d'aquestes famílies, Estrasburg ha deixat novament el cas en mans dels tribunals espanyols, que han fixat la nova data de desallotjament per dimecres.

El bloc s'obrirà dimarts a la nit a activistes disposats a solidaritzar-se amb els veïns de l'edifici per intentar frenar el desallotjament.

 

 

Anar al contingut